TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2017 TEOG 2. dönem sınav tarihleri

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak 2017 TEOG 2. dönem sınav tarihleri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 23, 2016 14:45

TEOG sınav sonuçları için Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelecek olan duyuru merakla bekleniyor. Mazeret sınavının da tamamlanmasının ardından TEOG sınav sonuçları için bekleyiş öğrencilerin merakını giderek arttırıyor. Peki merakla beklenen TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte beklenen detaylar ve mazeret sınavlarının ne zaman yapılacağı konusunda detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Kasım ayı sonuna doğru girilen TEOG sınav sonuçları için gözler MEB'te! Son günlerde pek çok sınavın sonucunun açıklanması, 'TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?' sorusunu yeniden gündeme taşıdı. Sonuçlar, T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girildikten sonra görülebilecek. Peki, TEOG 2. dönem sınavları ne zaman? İşte, sınav hakkında tüm merak edilenler!

TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) sınavı maratonunun ilk oturumu geçtiğimiz ay gerçekleşmişti. Hem istedikleri liseye gidebilmek için aylardır mücadele eden öğrenciler hem de en az onlar kadar heyecanlı olan veliler, 2016 TEOG sınav sonuçlarını merakla bekliyorlar.  TEOG mazeret sınavlarının tamamlanmasının ardından tüm öğrencilerin gözleri TEOG sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağına çevrildi. Öğrencilerin merak ettiği bir başka konuda TEOG 2. dönem sınavlarının ne zaman gerçekleşeceği oldu. Peki, TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG 2. dönem sınavları ne zaman gerçekleşecek? İşte detaylar.

Haberin Devamı

TEOG SORGU EKRANI İÇİN TIKLAYIN!

TEOG SINAV SONUCU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Kasım sonunda binlerce ortaöğretim öğrencisinin girdiği TEOG sonuçlarıyla ilgili net bir tarih verilmedi ancak geçtiğimiz yıllar değerlendirildiğinde 1.dönem TEOG sınav sonucunun 15 tatil öncesine kadar açıklanması bekleniyor. Peki, sonuçlar nereden açıklanır? 2016 TEOG sonuçlarını öğrenmek isteyen velilerin ve öğrencilerin öncelikle e-okul.meb.gov.tr sayfasına girerek ''Veli Bilgilendirme Sistemi Giriş'' yapmaları gerekiyor. T.C. Kimlik No ve Öğrenci Okul No kutucuklarına doğru bilgileri girdikten sonra e-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yapabilirler. Öğrenciler, en son notları ve en son devamsızlık bilgilerinin de bulunduğu e-Okul VBS üzerinden TEOG sınav sonuçlarına da kolayca erişebilecek.

MAZERET SINAVLARINA KATILIM

TEOG mazeret sınavlarında fen bilimlerine 4 bin 80, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük’e 4 bin 277, yabancı dile ise 3 bin 900 öğrenci katıldı. Saat 09.00’da fen bilimleri, 10.10’da T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, 11.20’de yabancı dil oturumları başladı ve sınavlar saat 12.00’de tamamlandı. Adaylara, her dersten 20 soru yöneltildi ve yanıtlamaları için 40 dakika süre verildi.

Haberin Devamı

İKİNCİ DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

TEOG sonuçlarına dair yapılan her açıklamayı yakından takip eden öğrenciler, bir sonraki sınavların tarihlerini de merak etti. Peki, TEOG 2. Dönem sınavları ne zaman yapılacak? TEOG’a dair son gelişmelerin ve duyuruların yer aldığı MEB’in resmi sitesinden 2. Dönem sınav tarihleri de duyuruldu. Yayınlanan duyuruya göre; İkinci sınav tarihi: 26 Nisan 27 Nisan 2016 tarihinde yapılacak. Mazeret sınav tarihi 20 Mayıs 21 Mayıs 2016 tarihlerinde gerçekleşecek.

BAKMADAN GEÇME!