TEOG sınav sonuçları açıklandı mı?

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 15, 2016 14:40

Öğrencilerin merakla beklediği TEOG sınav sonuçları açıklandı mı? TEOG sınav sonuçları için MEB açıklama yaptı mı? Öğrencilerin ve velilerin beklediği sınav sonuçları ile ilgili detaylar haberimizde.

Haberin Devamı

TEOG sınavına giren öğrenciler sınav sonuçlarının açıklanmasını merakla bekliyor. Ocak ayında açıklanması beklen sınavın sonuçları için heyecan devam ediyor.

TEOG birinci dönem sınavları 25-26 Kasım tarihlerinde yapılmıştı. Sınav sonuçlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Öğrenciler sınav sonuçlarına; e-okul, meb.gov.tr ve EBA üzerinde ulaşabilecekler. Öğrenciler internet sitelerinden bilgilerini sisteme girerek sınav sonuçlarını anında öğrenebilecekler.

TEOG SINAV SONUÇLARINDA SON DURUM

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan Ortak Sınavlar Uygulama Takvimine göre 25-26 Kasım 2015 tarihinde gerçekleşen TEOG birinci dönem sınavlarının önümüzdeki günlerde açıklanması bekleniyor. Öğrencilere sınav sonuçları ile ilgili herhangi bir belge gönderimi de yapılmayacak. Bu yüzden öğrenciler sadece internet ortamında sınav sonuçlarına ulaşabilecek.

Haberin Devamı

TEOG NEDİR?

TEOG, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sisteminin kısaltmasıdır. Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş olarak belirlenen yeni model sınav sistemidir. Tek Seviye Belirleme Sınavı (SBS) yerine artık öğrenciler 8. sınıfın her iki döneminde de 6 dersten birer kez olmak üzere yılda 12 sınava girmektedirler.

TEOG sınav sonuçları açıklandı mı

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Öğrenci girdiği sınavların dersleri olan Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, T.C. inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil dersleri için yapmış olduğu doğru sayıları toplam geçerli soru sayısına bölünerek 100 ile çarpılıyor ve her sınavın puanı ayrı ayrı hesaplanıyor. Daha sonra bu puanlar ağırlıklandırılarak toplanır ve AOSP puanı hesaplanmış olur.

AĞIRLIKLANDIRILMIŞ ORTAK SINAV PUANI (AOSP) NEDİR?

Her dönem yapılan ortak sınavlarda ağırlıklandırılmış puanların hesaplanmasında sınava girilen derslerin yani Türkçe, matematik, fen ve teknoloji dersleri için dört, T.C. inkılâp tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil ve din kültürü ve ahlâk bilgisi için iki katsayısı o dersin puanı ile çarpılarak her bir dersin ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı hesaplanmış oluyor. Bu puanlar toplanarak her öğrenci için 700 tam puan üzerinden AOSP ortaya çıkıyor.

Haberin Devamı

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru yer alıyor ve değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemiyor. Bu yüzden öğrencilerin sınavdaki bütün soruları boş bırakmadan işaretlemeleri yararlarına olacaktır.

  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!