TEOG Puan Hesaplama nasıl yapılır? TEOG puanı öğren!

Güncelleme Tarihi:

TEOG Puan Hesaplama nasıl yapılır TEOG puanı öğren
Oluşturulma Tarihi: Aralık 21, 2015 11:42

TEOG merkezi ortak sınavları 25-26 Kasım 2015 tarihinde, mazeret sınavları ise 12-13 Aralık 2015'te yapılmıştı. Peki; TEOG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?, TEOG Mazeret sınavı sonuçları açıklandı mı?, TEOG Puan hesaplama nasıl yapılır? Öğrenciler hesaplama yaparak tahmini puanlarını öğrenebilirler.

Haberin Devamı

Ortaokul son sınıf öğrencilerinin girdikleri TEOG merkezi ortak sınavları 25 ve 26 Kasım 2015'te, bu sınava çeşitli nedenlerden dolayı giremeyenler için düzenlenen mazeret sınavları da 12-13 Aralık 2015 tarihinde yapılmıştı. Mazeret sınavına giren öğrenciler şu sıralar ''TEOG 2015 Mazeret Sınavı Sonuçları açıklandı mı? diye araştırmaya başladılar.

TEOG 2015 Mazeret sınavı sonuçları henüz açıklanmadı. Ancak TEOG puanını merak eden öğrenciler, TEOG puan hesaplama işlemini gerçekleştirerek puanlarını öğrenebilirler.TEOG Puan Hesaplama nasıl yapılır? sorusunun cevabını haberimizden öğrenebilirler.

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

TEOG'da 8'nci sınıf öğrencileri hem Güz hem de Final dönemlerinde Matematik, Türkçe, Fen ve Teknoloji, İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Yabancı dil ve Din Kültürü olmak üzere 6 farklı dersten sorumlu olarak ortak sınavlara giriyorlar.

Haberin Devamı

Her TEOG ortak sınavında 20 soru soruluyor. Sınavdaki her sorunun değeri ise 5 puan. Öğrencilerin ortak sınav notu, yazılıda olduğu gibi 100 puan üzerinden değerlendiriliyor ve her dersin ayrı ayrı Ağırlıklandırılmış TEOG puan hesaplaması yapılıyor.

Bu puanlar hesaplanırken;

-Türkçe 4
-Matematik 4
-Fen ve Teknoloji 4
-İnkılap Tarihi 2
-Yabancı Dil 2
-Din Kültürü 2

TEOG sınavlarından elde edilen puanlar, her bir dersin ağırlık katsayıları ile çarpılıyor ve 700 puan üzerinden Ağırlıklandırılmış TEOG puanı elde ediliyor. 700 üzerinden ortaya çıkarılan TEOG Ortak Sınav Puanı üzerinde 6,7 ve 8. sınıf yıl sonu başarı puanları da eklenerek 2'ye bölünüyor. Bu sayede TEOG puan hesaplama işlemi gerçekleşmiş oluyor.

MEB'in TEOG PUAN HESAPLAMA SİSTEMİ NASIL KULLANILIR?

TEOG PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

MEB'in kullanıma sunduğu TEOG Puan Hesaplama sistemi sayesinde öğrenciler, TEOG puanlarını tahmini olarak hesaplayabilirler. Bunun için aşağıdaki linkten TEOG PUAN HESAPLAMA ekranına giriş yapılması gerekiyor.

TEOG PUAN HESAPLAMA SİSTEMİNE GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Yukarıdaki linkten girilen Ölçme Değerlendirme Ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sorgulama ekranı üzerinden TEOG Puan Hesaplama işlemi yapılabiliyor.

Haberin Devamı

Puan hesaplamasına başlamak için öncelikle Matematik, Fen ve Teknoloji, Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil sınavlarından alınan 1. Dönem Ortak Sınavlar ve 2. Dönem Ortak Sınavlar sonuçlarının yazılması gerekiyor.

TEOG Puan Hesaplama nasıl yapılır TEOG puanı öğren

Tüm bilgiler eksiksiz yazıldıktan sonra formun altında bulunan 6. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı, 7. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı ve 8. Sınıf Yıl Sonu Başarı Puanı değerleri yazılmalı. Son olarak ''Hesapla'' butonuna tıklanmalı.

Tüm bu işlemleri doğru ve eksiksiz bir şekilde yaptıktan sonra TEOG Puan Hesaplama işlemi yapılmış oluyor ve TEOG puanı öğrenilebiliyor.

Haberin Devamı

TEOG ÖRNEK PUAN HESAPLAMA
1. Merkezi Sınav Puanı: 618.8564
2. Merkezi Sınav Puanı: 640
6. Sınıf YBP: 75
7. Sınıf YBP:82
8. Sınıf YBP:85
Merkezi Sınavların Ortalaması: 629.4282
Üç Yıın YBP: 242

629.4282+242=871.4282

871.4282/2= 435.7141

BAKMADAN GEÇME!