E Okul TEOG boş kontenjan listesi yayımlandı! 2017 TEOG nakil sonuçları

Güncelleme Tarihi:

E Okul TEOG boş kontenjan listesi yayımlandı 2017 TEOG nakil sonuçları
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2017 10:53

E Okul TEOG kontenjan listesi, Milli Eğitim Bakanlığı'nın 21 Ağustos tarihinde duyurduğu 1. nakil sonuçlarının ardından öğrenci ve velilerin uğrak noktası oldu. TEOG 1. nakil sonuçları sonrasında E Okul boş kontenjan listesini kontrol ederek bir sonraki tercih işlemi için listesini hazırlayan adaylar, kontenjan bulunan okulları tercih listesine ekleyecek. İşte, E Okul TEOG boş kontenjan listesi ve 1. nakil sonuçları hakkında bazı bilgiler

Haberin Devamı

TEOG 1. nakil sonuçları, lise tercihinde bulunan öğrencilerin erişimine açıldı. Üç tercih hakkından ilkini kullanan adaylar, Milli Eğitim Bakanlığı'na bildirdikleri okullar arasından hangisine yerleştiklerini TEOG 1. nakil sonuçları aracılığıyla görecek. Bu yerleştirmede tercihlerine yerleştirme sağlayamayan adaylar, 21-25 Ağustos tarihleri arasında ikinci tercih hakkını kullanacak. İşte, TEOG 1. nakil tercih sonuçları ve yerleştirmeye dair bazı bilgiler

Öğrencilerin heyecanla beklediği TEOG 1. nakil tercih sonuçları bugün saat 10.45'te açıklandı. Ortaöğretime geçebilmek için nakil başvurusu yapan öğrenciler, yerleştirme sonuçlarına MEB'in https://e-okul.meb.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Sonuç bilgilerinde, öğrencinin kaydının yapıldığı okul bilgileri bulunacak.

Haberin Devamı

E-OKUL BOŞ KONTENJANLAR LİSTESİ

TEOG 1. nakil işlemleri kapsamında tercihlerini gerçekleştiren öğrenciler, yerleştirme işlemlerinin gerçekleşmemesi üzerine 2. nakil işlemleri için boş kontenjanları sorgulamaya başladı. Okulların boş kontenjanlarında yer alan taban puanlarına göre lise tercih işlemlerini gerçekleştirecek olan adaylar, bu kontenjanları E-Okul üzerinden görüntüleyebilecek. 

E-OKUL BOŞ KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

TEOG NAKİL YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL OLACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı yayımladığı kılavuzda ortaöğretim kurumlarına nakil üzerinden geçecek olan öğrenciler için yerleştirme işlemlerinin nasıl gerçekleşeceğini yaptığı duyuruda açıkladı.. Buna göre işlemler;

8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.

TEOG NAKİL SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

 Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecek. Ancak , özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri kılavuzun 1. 7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir.

Haberin Devamı

14-18 Ağustos 2017, 21-25 Ağustos 2017, 28 Ağustos-06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçekleştirilecek. Yerleştirmeye esas nakil işleminde 3 tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacak.

Açık ortaöğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak , YEP üstünlüğüne göre il/ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak.

Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacak.

Haberin Devamı

TERCİHTE BULUNULABİLECEK LİSE TÜRLERİ

* Anadolu İmam‐Hatip Liselerine,
* Anadolu Liselerine,
* Çok Programlı Anadolu Liselerine,
* Fen Liselerine,
* Mesleki Eğitim Merkezlerine,
* Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerine,
* Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezlerine,
* Sosyal Bilimler Liselerine merkezî sistemle öğrenci yerleştirilecektir.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!