TEOG sınavı kaçta bitecek? TEOG kaç dakika sürecek?

Güncelleme Tarihi:

TEOG sınavı kaçta bitecek TEOG kaç dakika sürecek
Oluşturulma Tarihi: Nisan 27, 2017 09:12

Ortaöğretim son sınıf öğrencilerinin iyi bir liseye girmek için katıldığı ikinci dönem TEOG ortak sınavlarının son gün oturumları yapılıyor. Türkiye çapında gerçekleşecek olan sınavlarda oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak. Peki, TEOG kaç dakika sürüyor? TEOG sınavı kaçta bitiyor?

Haberin Devamı

TEOG sınavı oturumları bugün sonlanacak. Dün Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinde terk döken öğrenciler, bugün Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girecek. Türkiye genelinde birçok ilde uygulanan TEOG sınavına 1 milyon 185 bin 328 öğrenci katılacak. Sınavlar, yurt içinde 970 merkezde 16 bin 257 okulda ve 94 bin 225 salonda, yurt dışında ise 15 merkezde ve 22 okulda düzenlenecek. Öğrenciler her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli 20 soruluk testlerden sorumlu olacak. Her bir ders için sınav süresi 40 dakika olacak.

TEOG SINAVI SAAT KAÇTA BİTECEK?

Sınavlarda, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar saat 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlayacak, teneffüs araları ise 30 dakika olacak. Dün gerçekleştirilen ilk oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarına giren öğrenciler bugün gerçekleştirilecek ikinci oturumda ise Fen Bilimleri, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Yabancı Dil derslerinden sınava girecek. Öğrenciler her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli 20 soruluk testlerden sorumlu olacak. Her bir ders için sınav süresi 40 dakika olacak.

Haberin Devamı

UZMANLARDAN 2017 TEOG SINAVI İÇİN İLK YORUMLAR

Uzmanlar Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi sınavlarını öğrencilerde aldıkları bilgiler doğrultusunda değerlendirdi. Buna göre, Türkçe Kasım ayında yapılan birinci dönem TEOG’a göre daha kolaydı. Matematik ise öğrencileri zorladı. Uzmanlar özellikle ‘doğrusal denklemler’ konusuna ait soruların eleyici olacağı görüşünde. Din kültürü ve ahlak bilgisi testinin ise rahat bir sınav olduğu gözlendi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!