'TEOG ile şişme notları denetliyoruz'

Güncelleme Tarihi:

TEOG ile şişme notları denetliyoruz
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2017 23:20

MİLLİ Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Doç. Dr. Yusuf Tekin, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş’le (TEOG) öğretmen ve öğrencinin performansını ölçtüklerini ve şişirilmiş notları tespit ettiklerini belirtti. Müsteşar Tekin, HaberTürk TV’de özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

TEOG’da 17 bin birinci olması şaşırtıcı değil. Eleştiren sendikalar, soruları kendi çözsün kolay diyorlarsa. Her sınavda zorluk-kolaylık derecesi üzerinde aynı örneklem kullanılır. Bu sınavın da hiçbir farkı yok. Her geçen yıl öğrenci başarısı yükseliyor. Sistem oturmaya başladı. Öğrenciler sisteme adapte oldukça başarı da artıyor. Yerleştirmede simülasyonlarımızda hiç sorun yok. Olacağını söyleyenler sadece TEOG sonucuna göre bunu yapıyor. MEB olarak birçok farklı parametreye göre sonuçları değerlendiriyoruz.

Okul notları şişiriliyor iddiası liselerle alakalı. Örneğin Türkçe’nin ikinci yazılısını biz yaptık. Birinci ve ikinciyi öğretmen düzenledi. Bizden 60 alan öğrenci okuldaki iki sınavda 100 alıyorsa takipçisi oluyoruz. Bu sayede öğretmen ve öğrencinin performansını ölçüyor, şişirme notları tespit edebiliyoruz.

Ortaokullarda bu şekilde standart sapmanın dışında kalanlar denetleniyor. Bir şey bulunduğunda disiplin süreci başlatılıyor. Ama lisede bunu denetleyecek bir TEOG sistemimiz yok. Çocukların kendilerini geliştirebileceği ortamlarda olmalarını öneriyorum. Bu tatille de yürüyecek bir süreç. Kitap, Kuran-ı Kerim okuyabilir, saz çalabilir veya yaz kamplarına katılabilirler.”

 

 

Haberin Devamı

TEOG ile şişme notları denetliyoruz

 

 

Mezuniyet Makyajı | Makyaj Sırları

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!