TEOG birinci gün oturumları tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

TEOG birinci gün oturumları tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2016 08:57

Ortaokul 8’inci sınıf düzeyinde 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG’da birinci gün oturumları sona erdi. Öğrenciler ilk gün sırasıyla 20’şer soruluk Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi sınavlarına katıldı. Sırada yarın yapılacak fen bilimleri, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dilden oluşan ikinci gün oturumları var.

Haberin Devamı

TEOG birinci gün oturumları yurtiçinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda; yurtdışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 21 okulda, 72 salonda yapıldı. Öğrencilere bugünkü üç oturumda sırasıyla Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltildi yönetildi. Her sınavın testi 20’şer sorudan oluştu.

Sırada yarın yapılacak fen bilimleri, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil sınavları var. İlk oturum olan fen bilimleri saat 09.00’da başlayıp 09.40’ta sona erecek. İkinci oturum olan T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük saat 10.10’da başlayıp, 11.50’de tamamlanacak. Son sınav olan yabancı dil ise 11.20-12.00 arasında uygulanacak.

TEOG birinci gün oturumları tamamlandı

Haberin Devamı

Saat 11.20: TEOG’da ilk günün son oturumu başladı

8’inci sınıf düzeyinde 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG’da birinci gün oturumlarında sırada 20 soruluk din kültürü ve ahlak bilgisi sınavı var.

Saat 12.00’de bitecek din kültürü ve ahlak bilgisi oturumunun ardından TEOG’da birinci gün oturumları sona ermiş olacak.

TEOG birinci gün oturumları tamamlandı

TEOG’da matematik oturumu sona erdi

TEOG’da matematik oturumu sona erdi. Öğrenciler 30 dakikalık aranın ardından 11.20’de başlayacak olan din kültürü ve ahlak bilgisi sınavına katılacak. Uzmanlar bu arada öğrencileri dinlenmeleri ve kendi aralarında sınav sorularını tartışmamaları konusunda uyarıyor.

TEOG birinci gün oturumlarından matematik testi tamamlandı. 8’inci sınıf düzeyinde 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı sınav Türkiye’de 970 merkez, 16 bin 235 okul, 93 bin 342 salonda yapıldı. 

Saat 10.10: TEOG’da sıra matematikte 

TEOG birinci gün oturumlarından matematik testi başladı.

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri için 20 sorudan oluşan matematik testine 40 dakika süre tanınıyor. 10.50’da sona erecek oturumun ardından, 11.20’de başlayacak olan din kültürü ve ahlak bilgisi oturumuna geçilecek.

Haberin Devamı

TEOG birinci gün oturumları tamamlandı

TEOG Türkçe oturumu sona erdi

8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG’da birinci gün oturumlarından Türkçe sona erdi. Öğrenciler yarım saatlik aranın ardından matematik oturumuna girecek. Uzmanlar teneffüste öğrencileri dinlenmeleri ve kendi aralarında sınav sorularını tartışmamaları konusunda uyarıyor.

TEOG birinci gün oturumlarından Türkçe sona erdi. 8’inci sınıf düzeyinde 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı sınav Türkiye’de içinde 970 merkez, 16 bin 235 okul, 93 bin 342 salonda tamamlandı. Sırada 10.10’da başlayacak matematik oturumu var.

TEOG birinci gün oturumları tamamlandı

Haberin Devamı

Saat 09.00: TEOG sınavları Türkçe ile başladı

Ortaokul 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG’da birinci gün oturumları Türkçe ile başladı. Çoktan seçmeli 20 sorudan oluşan Türkçe oturumu 09.40’ta sona erecek. Öğrenciler yarım saatlik aranın ardından, matematik sınavına girecek. 

Ortaokul 8’inci sınıf öğrencileri için lise eğitimlerinin belirlenmesinde önemli bir yer tutan TEOG birinci gün oturumları yurt içinde 970 merkez, 16 bin 235 okul, 93 bin 342 salon, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkez, 21 okul ve 72 salonda yapılıyor. Sınav, tüm merkezlerde eş zamanlı olarak düzenleniyor. Öğrencilere bugünkü oturumda 20’şer sorudan oluşan üç oturumda sırasıyla Türkçe, matematik ile din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sorular yöneltilecek. Öğrencilere her oturumda bu 20 soru için 40’ar dakika süre verilecek.

Haberin Devamı

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılıyor. Her bir ders yazılısının süresi 40 dakika. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava giriyor.

Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarıyla sınava giremiyor. Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

VELİLER ÖĞRENCİLERDEN DAHA HEYECANLIYDI

Haberin Devamı

TEOG sınavının ilk oturumlarını Bakırköy'deki Emlak Kredi Bankası Ortaokulu'nda izledik. Öğrenciler ve veliler saat 8'den itibaren okula gelmeye başladı. Görevliler öğrencilere sınav öncesi uyarılarda bulunarak, "Heyecanlanmayın, oturum aralarında sınavla ilgili konuşmayın. Akşama Beşiktaş'ın maçı var, onu konuşun" dedi. Öğrenciler 8.30'dan itibaren sınıflara alındı. Bazı velilerin ise öğrencilerden daha heyecanlı olduğu görüldü. Sınıflara ses gitmemesi için veliler pencere kenarlarından uzaklaştırıldı. Sonrasında ise öğrencilerin etkilenmemesi için okul bahçesinin dışında beklediler. Bazı öğrencilerin rahat olduğu gözlenirken bazıları heyecanlıydı. 09.00'da Türkçe testinin yer aldığı ilk oturum başladı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!