Temel liselerden diğer okullara nakil şartları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

Temel liselerden diğer okullara nakil şartları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2015 14:40

MEB, temel liselerden diğer ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçiş şartlarını açıkladı. Buna göre temel lisede eğitim alan bir öğrenci daha sonra Anadolu, Anadolu imam hatip ya da mesleki ve teknik Anadolu liselerine nakil yaptırmak isterse her sınıf düzeyinde belirlenen derslerde başarılı olması gerekecek. İmam hatip ya da mesleki ve teknik liselere geçişte ise 9’uncu sınıfta okutulan meslek derslerinden sorumlu olacak.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı, özel temel liselerinden diğer ortaöğretim kurumlarına nakil şartlarını açıkladı. Buna göre temel liseye kayıtlı bir öğrenci daha sonrak yıllarda Anadolu, Anadolu imam hatip ile mesleki ve teknik Anadolu liselerine nakil yaptırmak isterse, öğrencinin her sınıf düzeyinde belirlenen derslerde başarılı olması ya da bir üst sınıfa sorumlu tutulması gerekecek.
Ayrıca temel liselerden, Anadolu imam hatip ya da mesleki ve teknik Anadolu liselerine nakil yapılırken öğrenci 9’uncu sınıflarda okutulan meslek derslerinden sorumlu olacak. Bakanlık’tan yapılan açıklamada temel liselerden diğer ortaöğretim kurumlarına nakil ve geçiş şartları şöyle sıralandı:

- Nakil ve geçiş yapacak öğrencilerin, ilgili çizelgelerde belirtilen derslere ilave olarak Özel Temel Lise Haftalık Ders Çizelgesinde yer aldığı şekliyle 9. sınıfta 4, 10. sınıfta 7 ve 11. sınıfta 19 saat karşılığı seçmeli dersleri başarmış olması gerekir.

Haberin Devamı

- Özel Temel Lise öğrencilerinin, bu liseye girişi ve naklen geldiği okul türüne bakılmaksızın Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesine 10. sınıf 1. dönem sonuna, Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Anadolu Lisesine ise 10. sınıf sonuna kadar nakil ve geçişleri yapılır.

- Özel Temel Liseye Anadolu Lisesinden, Anadolu Öğretmen Lisesinden, Fen Lisesinden ve Sosyal Bilimler Lisesinden naklen gelen öğrencilerin, her sınıf seviyesinde sadece Anadolu Lisesine nakil ve geçişleri yapılır.

- Özel Temel Lisenin 11 veya 12’nci sınıflarına Genel Lise, Meslekî ve Teknik Anadolu Lisesi, İmam Hatip Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi, Güzel Sanatlar Lisesi ile Spor Lisesi’nden naklen gelen öğrenciler, nakil istemeleri hâlinde sadece Açık Öğretim Lisesi veya Meslekî Açık Öğretim Lisesine yönlendirilir.

- Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirlenen sorumlu olarak ders geçme hükmü, nakil ve geçiş yapacak öğrenciler için de uygulanır.

- Çizelgede belirtilen derslerin yıl sonu puanları dikkate alınarak Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde belirlenen ortalama ile ders geçme hükmü, nakil ve geçiş yapacak öğrenciler için de uygulanır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!