‘Teknolojide Lider Kadınlar’ bir araya geldi

Güncelleme Tarihi:

‘Teknolojide Lider Kadınlar’ bir araya geldi
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2018 12:01

Bir vakıf üniversitesi, ‘Teknolojide Lider Kadınlar’ adlı bir panel düzenledi. Panelde, bilim alanında ve iş dünyasında önemli çalışmalara imza atan beş kadın konuşmacı yer aldı.

Haberin Devamı

21’inci yüzyılın bilim ve teknolojide olduğu kadar, kadınların ekonomik olarak güçlendirilmesinin de yüzyılı olduğu fikriyle yola çıkan bir vakıf üniversitesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde, bilim alanında ve iş dünyasında önemli çalışmalara imza atan beş kadın konuşmacıyı misafir etti. İstanbul Gedik Üniversitesi Kadın Girişimciliği Uygulama ve Araştırma Merkezi (KAGİMER) ‘Teknolojide Lider Kadınlar’ adlı bir panel düzenledi. Zorlu Center/Raffles Otel’de yapılan panelin açılış konuşmalarını İstanbul Gedik Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Hülya Gedik, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Zafer Utlu ve KAGİMER Müdürü Yrd. Doç. Dr. Ayşin Şişman yaptı. Moderatörlüğünü Prof. Dr. Berin Ergin’in üstlendiği panelde ‘Teknoloji ve Bilişim Sektöründe Kadın Varlığını Güçlendirmek’ konusu ele alındı.

Haberin Devamı

TEKNOLOJİDE KADIN GİRİŞİMCİLİĞİ DE KONUŞULDU
bilim alanında ve iş dünyasında önemli çalışmalara ve girişimlere adını yazdırmış panelistlerden İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve aynı zamanda Sürdürülebilir Üretim ve Tüketim Derneği Başkanı olan Prof. Dr. Filiz Karaosmanoğlu, ‘Gelişen Teknoloji ve Sürdürülebilir Yaşamda Kadın’, Sabancı Üniversitesi Nanoteknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Direktörü Prof. Dr. Fazilet Vardar Sukan ‘Türkiye’de Kadın Akademisyen Olmak’, TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Hatice Dinçbal Kal ‘Teknolojide  Kadın Girişimciliği’, TOBB Türkiye Yazılım Meclisi Başkanı Melek Bar Elmas ‘Teknolojide Kadınlara Liderliğin Yolunu Açmak’ ve TÜBİSAD Bilişim Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı K. Erman Karaca ise ‘Bilişim Sektöründe Kariyer Yolculuğu’ başlıklı konuşmalarını yaptılar. Farklı üniversitelerden öğrencilerin, iş dünyası ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin katılımcı olduğu panelde, İstanbul Gedik Üniversitesi Sanat Danışmanı Doç. Nihan Atalay ve İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ayşin Kiremitçi de bir müzik dinletisi verdi.

BAKMADAN GEÇME!