Teknik eleman sorunu yaşayan firmadan meslek lisesi için arsa bağışı

Güncelleme Tarihi:

Teknik eleman sorunu yaşayan firmadan meslek lisesi için arsa bağışı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2013 17:49

Çelik kasa imalatı sektöründe faaliyet gösteren ve teknik eleman sorunu yaşayan bir firma, endüstri meslek lisesi yapılması için arsa bağışında bulundu.

Haberin Devamı

Gaziantep’te bir firma istihdam etmek üzere teknik personel sıkıntısı yaşaması nedeniyle okul yapımı için arsa bağışladı. Endüstri meslek lisesi olarak yapılmadı planlanan okul 16 derslikten oluşacak. Gaziantep Valisi Erdal Ata firma sahibi Hamdi Karaata'nın arsa bağışının önemli olduğunu ve ilde eğitim sorunun bulunduğunu belirtti. Vali, Genel ve yerel bütçeden ayrılan payla problemi çözme gayretinde olduklarını anlattı.

Okul yaptırmak için bekleyen hayırseverlerin olduğunu dile getiren Ata şunları söyledi:
"Biz onlara arsa gösterebilseydik belki bugün bu 66 rakamı belki 100'e ulaşmıştı. Arsası olan hayırseverleri bu arazilerini bağışlayabilir. Nitekim bugün Karaata ailesi bize endüstri meslek lisesi yaptırmak üzere arsa bağışlıyorlar. Bu arsaya 2014 yatırım programına teklif edip ağırlıklı metal işlerinin olduğu bir endüstri meslek lisesi yapmayı planlıyoruz.”

Haberin Devamı

Ata, 16 derslikli meslek lisesine Hüseyin Cemal Karaata'nın isminin verileceğini söyledi. Hayırsever Hüseyin Cemal Karaata da memlekete böyle bir yardımda bulundukları için mutlu olduklarını dile getirdi.

Hamdi Karaata ise metal sektörüyle uğraştıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:
"Emniyet Metal Çelik olarak kasa imalatı yapıyoruz ve zaman zaman teknik eleman sıkıntısı yaşıyoruz. Gençlere hem eğitim hem de iş olanağı sunmayı hedefliyoruz. Meslek lisesinden yetişecek elemanların sanayide en güzel yerlerde değerlendireceğini umut ediyoruz. Gençlerimize iş alanları sunmak en büyük amacımız."

Konuşmaların ardından, Vali Ata, Hüseyin Cemal ve Hamdi Karaata protokolü imzaladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!