Tek odalı ev 7 öğrencili okul oldu

Güncelleme Tarihi:

Tek odalı ev 7 öğrencili okul oldu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 17:29

Van’ın Gürpınar ilçesi Sevindik Mahallesi’ne bağlı Toygun Mezrası’nda oturan Çerkez Samanlı, kendisine yeni bir ev yapınca, daha önce misafirleri için kullandığı toprak evi, Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verdi. Samanlı’nın verdiği tek odalı evde 7 çocuk eğitim görüyor.

Haberin Devamı

Samanlı Mahallesi’ne 3 kilometre, Gürpınar ilçe merkezine ise yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Toygun mezrası sakinleri, okul sorunlarını kendi imkanlarıyla çözdüler. Tabelanın da asıldığı tek odalı toprak yapılı okula, Van Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından da bir vekil öğretmen gönderildi. Yaklaşık 30 öğrencisi bulunan mezrada 23 çocuk çevredeki yatılı okullara giderken, okula dönüştürülen toprak evde ise 7 öğrenci eğitim görüyor. 4’ü kız 3’ü erkek olan öğrenciler, mezrada okula gitmenin kendilerini mutlu ettiğini ve öğretmenlerini sevdiklerini söylediler.

Evini okula dönüştürerek eğitime katkı yapan Çerkez Samanlı, mezra halkında da büyük takdir gördü. Samanlı, evin eski oluşu ve camlarının kırık olması dolayısıyla sıkıntı yaşadıklarını söyledi. Vekil öğretmen olarak tek odalı okulda öğrencilere eğitim veren öğretmen Rıdvan Karaman ise "Camlar kırık yağmur yağdığı zaman öğrenciler üşüyor. Geçici olarak oraya naylon çektik, öğrencileri sağ tarafa aldım sol tarafı boş bıraktım. Ancak böyle ders işliyoruz. Sıkıntılarımızı bildirdik. Umarım en kısa zamanda çözüm bulunur" dedi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise mezranın okul sıkıntısını en kısa zamanda çözeceklerini söyledi.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!