Tatilde öğrencilerini YKS’ye hazırlıyorlar

Güncelleme Tarihi:

Tatilde öğrencilerini YKS’ye hazırlıyorlar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2018 12:34

Sakarya Savaşı’nda tüm öğrencilerinin şehit düşmesi sonucu o sene mezun veremeyen Kayseri Lisesi’nde tatile gitmeyen öğretmenler, öğrencileri hafta sonu başlayacak olan YKS’ye hazırlıyor.

Haberin Devamı

124 yıldır eğitim hayatını sürdüren ve Sakarya Savaşı’nda öğrencilerin savaşa gitmesinden dolayı o sene mezun veremeyen Kayseri Lisesi'nde okulların tatil olmasına rağmen derslikler öğrencilerle dolu. Okulun Milli Mücadele yıllarındaki mezuniyet defterinde, “Son sınıf talebeleri Sakarya Savaşı için cephede şehit düştüğünden bu öğretim yılında okul mezun verememiştir” yazan Kayseri Lisesi'nde tatile girmeyen öğretmenler, gönüllülük esasına göre mezun olan öğrencileri hafta sonu başlayacak olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlıyor.

Okulun rehber öğretmeni Ömer İçoğlu, “Destekleme ve yetiştirme kursları sistemimiz 3 Haziran itibariyle sona erdi. Seçim dolayısıyla sınavlar ertelendiği için öğrencilerimizi boş bırakmak istemedik. Seri deneme sınavlarıyla yolumuza devam ediyoruz. Öğrencilerimizi elimizden geldiğince sınava daha iyi hazırlamak adına burada sınavın provasını yapıyoruz ve her gün birtakım denemeler uyguluyoruz. Öğrencilerimiz de bu işten çok memnun. Öğretmenlerimiz de gönüllülük esasına dayanarak geliyorlar ve herhangi bir ücret almıyorlar. Öğrencilerimiz normalde bizden mezun oldular. Onlarda bir zorunluluk olmasına rağmen deneme sınavlarına devam ediyorlar" dedi.

Haberin Devamı

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ’NDEN, ÖĞRETMENLERE TEŞEKKÜR
Okulu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Osman Elmalı da öğretmenlere ve öğrencilere teşekkür ederek, şunları söyledi:
“Kayseri Lisemizi ziyarete geldiğimde burada öğrencilerimizin derslerine devam ettiğini gördüm. Öğrencilerin tatile girmediğini öğrendim. 3 Haziran’da devletimizin kursları bittiği halde hiç ara vermeden sınav gününe kadar kursa devam eden son sınıf öğrencilerimizin okulda olduğunu, öğretmenlerimizin de seminer döneminde 12.30’da dersin bitmesine rağmen okulda olduğunu gördüm. Gerçekten çok mutlu oldum. Bu gönüllülük esasına göre öğretmenlerimizin, idarecilerimizin ve rehber öğretmenlerimizin Kazım Karabekir Paşa’nın burayı ziyaretlerinde söylediği gibi gayretle ve azimle çalıştıklarını gördüm. Öğretmenlerimizde burada ücretsiz bir şekilde bulunmaları bana mutluluk verdi. Bu güzelliği ortaya koyan öğretmenlerimize, ücretsiz bir şekilde öğrencileri için okuldan ayrılmadıkları için teşekkür ederim. Milli eğitim müdürü olarak bu güzelliği görünce bunu açıklamak zorunda kaldım."

Haberin Devamı

Kayseri Lisesi Müdürü Ahmet Sait İlter de, “Son sınıftan mezun olan öğrencilerimizle beraber üniversite sınavlarına yönelik çalışmalarımıza devam ediyoruz. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında bu öğrencilerimizle çalışmalara başlamıştık. Öğrencilerimizin tamamı hiçbir eksik olmadan okulumuzdaki destekleme ve yetiştirme kurslarımıza katıldılar ve 1 yıl süreyle çalıştılar. Öğrencilerimiz 8 Haziran itibariyle okullarını bitirip mezun oldular ama çalışmalarını şu anda okulumuzda devam ettiriyorlar. Hem ders düzeyinde hem soru çözümleri üzerinde hem de deneme sınavları düzeyinde çalışıyorlar. Kayseri’de birçok öğretmenimiz tatile çıkmışken, liseyi bitiren öğrencilerimiz tatile çıkmışken bizim öğretmenlerimiz herhangi bir ücret talep etmeden çalışmalarına devam ediyorlar" diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!