Takviye başladı temel lise karışık

Güncelleme Tarihi:

Takviye başladı temel lise karışık
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2015 09:34

Dershaneler, 1 Eylül’de kapanacak. Üniversite sınavına hazırlanacaklar için ise üç seçenek var: Takviye, özel öğretim ya da temel liselerin kursları. Velilerin kafası hâlâ karışık. Biz de Pertevniyal Anadolu Lisesi’nin takviye kursuna misafir olduk. Ayrıca temel lise kurslarıyla ilgili bilgi aldık.

Haberin Devamı

Okulların açılmasına 1 ay kaldı. Veliler, yazı “Dershaneler kapandı. Kapanmadı. Özel Öğretim Kursu açılacak. Okullarda ücretsiz kurs olacak” gibi cümleleri anlamaya çalışmakla geçirdi. Dershaneler kapanınca, sınava hazırlanacak öğrenciler için 3 seçenek kalacak: Ücretsiz takviye kursları, özel öğretim kursları ya da dershaneden dönüşen bazı temel liselerin kursları. Bir eğitim kurumuna kayıtlı öğrenciler okullarında, mezunlar da halk eğitim merkezinde ücretsiz takviye kursu alabilecek. İstanbul’un önde gelen okullarından Pertevniyal Anadolu Lisesi, matematik, geometri, biyoloji ve fizik derslerinden oluşan takviye kurslarına başladı. 12’nci sınıftaki 230 öğrenciye yönelik kursta şu an 100 öğrenci var. İhtiyaca göre belirlenen dersler, haftada 5 gün 7 saat yapılıyor. 14 Eylül’de kurstan verim alınıp alınmadığının ölçülmesi için deneme sınavları yapılacak. Test, kitap gibi kaynakların okul aile birliği, öğrenci dernekleri aracılığı ile alındığını anlatan yönetim, materyal için desteğe ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Haberin Devamı

ÜCRETSİZ OLUŞU AVANTAJ

Okul yöneticileri, özellikle temel liselere öğrencilerin gitmesinden endişeli. Bu yıl yedi 12’nci sınıf öğrencisinin temel liseye gittiğini söyleyen okul yönetimi dershanelerin 1 Eylül’de kapanınca takviye kurslarına ilginin artacağını düşünüyor. Öğrenciler ise sınavlara hazırlanmak için ücretsiz derslere başlamaktan mutlu. 12’nci sınıf öğrencisi Eda Öztürk, “Öğretmenlerimizin ilgisinden çok memnunum. Yıl boyunca kursa geleceğiz. Ücret vermememiz büyük avantaj. Eksiklerimi görüyorum, arkadaşlarımla eğitim aldığım için adaptasyon sorunu yaşamıyorum” diyor. Osman Balık adlı öğrenci ise “Okulumu bırakmak istemedim. Öğretmenlerimi seviyorum. Ama istediğim verimi alamazsam temel liseye geçeceğim” diyerek durumunu özetliyor.

FARKLI YANITLAR

Sınava hazırlanacak öğrencilerin diğer seçeneği ise dershaneden dönüşen temel liselerin kursları. Ancak uygulamalar farklılık gösteriyor. Bir temel lise yöneticisi, kurs hakkında şöyle bilgi veriyor:
“Sadece cumartesi-pazar günleri mezunlara kurs verebileceğiz. Ücret 4 bin 500 ile 5 bin arasında. 11’inci, 12’nci sınıf lise öğrencilerine kurs vermemiz yasak. Bunlar Özel Öğretim Kursu’na gidebilir. Ama henüz kurs ruhsatı almış bir kurum yok. Onlar da 3 dersten fazla eğitim veremeyecek. Bu sefer biz başka yollar düşüneceğiz. Örneğin diyeceğim ki, ‘Ahmet sen yan binada şu üç ders grubunu aç, ben bunları açayım’. Öğrenciyi hem oraya, hem buraya kaydedeceğiz.” Bir başka temel lise yetkilisi ise hafta sonu 10 saate kadar ders verebileceklerini söylüyor. MEB’in getirdiği üç bilim grubu sınıra rağmen, bütün derslerden kurs vereceklerini de vurguluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!