Sürpriz öğretmen

Güncelleme Tarihi:

Sürpriz öğretmen
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2019 08:30

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) Türkiye İyi Niyet Elçisi Mert Fırat, Zeytinburnu Halk Eğitimi Merkezi’nde Suriyeli yetişkinlerin Türkçe derslerine konuk oldu.

Haberin Devamı

Derslerin bir bölümünde eğitmenlik yapan Mert Fırat, katılımcılar ve eğitmenlerle sohbet etti. Suriyelilere yaşadıkları deneyimleri, Türkçe bilmedikleri için karşılaştıkları sorunları ve neden Türkçe öğrenmek istediklerini soran Fırat, bu eğitimin desteğiyle ulaşmak istedikleri hayalleri dinledi. Suriyelilerin toplumsal hayata katılımı ve güçlenmesi için Türkçe öğrenmesinin önemine değinen ve bu ziyaretin kendisini çok mutlu ettiğini belirten Fırat, “Suriyeli bireylerin ev sahibi toplum ile uyum içinde yaşamasının, kendi hayatlarını kazanmasının önündeki en büyük engel, dil sorunu. Aynı dili konuşmanın pek çok kolaylığı beraberinde getireceğine inanıyorum” dedi.

Suriyeli kursiyerler de Mert Fırat’la buluşmanın unutulmaz bir deneyim olduğunu belirterek bu ziyaretin kendilerine Türkçe öğrenmek için daha fazla güç ve motivasyon verdiğini söyledi.

Haberin Devamı

Sürpriz öğretmen

52 BİN SURİYELİ TÜRKÇE ÖĞRENECEK

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) tarafından hayata geçirilen ‘Suriye Krizine Yanıt olarak Türkiye’de Dayanıklılık Projesi’ (TDP) kapsamında, Suriyelilere 25 Mart’ta Türkçe dil eğitimleri verilmeye başlandı. 10 ildeki 53 Halk Eğitimi Merkezi’nde düzenlenen eğitimlerle toplam 52 bin yetişkin Suriyeli Türkçe öğrenecek.

BAKMADAN GEÇME!