ÖSYM LYS sonuçları için tarih verdi

Güncelleme Tarihi:

ÖSYM LYS sonuçları için tarih verdi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 18, 2017 13:23

LYS'nin tüm oturumlarının tamamlanması ardından tüm gözler sonuçlara çevrildi. Toplamda beş oturumdan oluşan 2017 Lisans Yerleştirme Sınavları bugün edebiyat-coğrafya sınavıyla tamamlandı. Sınav stresini geride bırakan adaylar sonuçların açıklanacağı tarihi araştırmaya başladı. Peki, 2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Haberin Devamı

Üniversiteye giriş için ikinci aşama olan LYS sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. 10 Haziran Cumartesi günü başlayan LYS, 18 Haziran Pazar günü edebiyat- coğrafya oturumuyla tamamlandı. Sınavlarda çıkan sorular ve yanıtları ise sürpriz bir şekilde erken saatlerde açıklandı. Şimdi ise tüm adayların gözü kulağı sonuçlarda. Peki, LYS sonuçları ne zaman açıklanacak?

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) 2017 oturumları tamamlandı. 10-11 Haziran’daki LYS-4 (Sosyal Bilimler), LYS-1’in (Matematik) ardından adaylar, 17 Haziran’da LYS-2 (Fen Bilimleri) ile LYS-5’e (Yabancı Dil) girdi. Bugün de ikinci geniş katılımlı sınav olan LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya) yapıldı. Saat 10.00’da başlayan sınav 120 dakika sürdü. Sınavda, üç açık uçlu soru da yer aldı. LYS 2017 soruları ve cevapları ise son oturumun hemen ardından yayınlandı. Adaylar, sınavda çıkan sorulara ve cevap anahtarına ÖSYM'nin resmi sayfası üzerinden ulaşabiliyor. Sorular ve yanıtlarının açıklanmasıyla birlikte sıra geldi sonuçlara! Peki, LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? ÖSYM, 2017 LYS sonuçları için net tarih verdi. 

Haberin Devamı

Resmi sayfa üzerinde de yer alan sınav takvmine göre LYS sonuçları 11 Temmuz 2017 tarihinde ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr/ internet adresinden açıklanacak.

LYS SONUÇLARI NASIL KULLANILACAK?

LYS’de 180 ve üzeri puan alanlar, LYS puan türleri ile öğrenci alan lisans programları ile birlikte YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını ve ön lisans programlarını tercih edebilecekler. 

LYS’de 180 ve üzeri puanı olmayan adayların, sadece ön lisans programları ve YGS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları bulunacaktır. Bu adayların LYS puanı ile öğrenci alan lisans programlarını tercih etme hakları yoktur.

Haberin Devamı

ARABASIYLA YALNIZ GELDİ İMDADA EMANETÇİ YETİŞTİ

ÖSYM LYS sonuçları için tarih verdi

LYS maratonunun son gününde de sınav merkezlerinde heyecan vardı. 09:45 kuralı nedeniyle erkenden sınav yerlerine gelenlerin yanı sıra son dakika gelip arabasının anahtarını emanetçiye veren aday da oldu. Babalar ise, okul kapısında çocuklarından iyi haber beklediklerini söyledi.

Adaylar ve aileleri serin hava ve trafik endişesi nedeniyle sınav merkezlerinin yolunu erkenden tuttu. Emanetçiler de işbaşındaydı, 3 lira karşılığında isteyenlerin emanetlerini sınav bitene kadar teslim adlılar. Sınav maratonunun sonunda Marmara Üniversitesi Haydarpaşa Kampusu’nda da büyük heyecan vardı. Sınava gelen ve kapıların kapanmasına 1 dakika kala koşar adımlarla içeri giren Fatih isimli öğrenci arabasının anahtarını ne yapacağını şaşırdı. Etrafına şaşkın şekilde bakan adaya çevredeki Veli'ler yardım ederek emanete yönlendirdi. Öğrenci kampus içindeki emanetçilere 3 lira karşılığında arabasının  anahtarını teslim ederek içeri girdi. 

Haberin Devamı

BABALAR GÜNÜ'NDE BU HEYECAN BAŞKA OLDU 

Öte yandan Haydarpaşa Kampüsü’nde adaylar ve aileleri açısından Babalar Günü olması nedeniyle de farklı bir heyecan vardı. Çocuklarını kaldırımlara oturarak bekleyen veliler duygularını şöyle anlattı:

ÖSYM LYS sonuçları için tarih verdi

Mehmet Acal (Veli):
Sınava kızım katıldı. Hazırlık sürecinde kurslara gitti, çok çalıştı. İkinci kez LYS'ye katılıyor, ilkinde istediği puanı alamadı bu defa iyi bir puan almasını istiyoruz. Bu özel günde kızımdan iyi ve güzel bir haber bekliyorum. Biraz heyecanlıyım. İsteğimiz  iyidir üniversite olması. 

ÖSYM LYS sonuçları için tarih verdi

Cahit Öztürk (Veli):
Oğlum ilk kez sınava katılıyor. Biraz heyecanlıyım. Eşimle birlikte ona destek olmak için sınava geldim. Babalar Günü'nden daha birşey anlamadık. Oğlumdan iyi bir haber bekliyorum. En büyük isteğim onun mutlu olması, başarılı olması. 

Haberin Devamı

ÖSYM LYS sonuçları için tarih verdi

Nebahat Karaosmanoğlu (Veli):
Kızımı sınava getirdim şimdi ona destek olmaya çalışıyorum. Çocukların başarılı ve olmalarını, istedikleri üniversiteyi kazanmalarını istiyoruz. Heyecanlıyım. İyi haberler bekliyoruz. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!