Spor ve sağlık psikolojisi için yüksek lisans

Güncelleme Tarihi:

Spor ve sağlık psikolojisi için yüksek lisans
Oluşturulma Tarihi: Haziran 10, 2019 16:49

Türkiye’de spor ve sporcularla çalışan psikolojik eksiğini gidermeye yönelik olarak ‘spor ve sağlık psikolojisi yüksek lisans programı’ eylül ayında hayata geçiriliyor.

Haberin Devamı

Spor ve sağlık psikolojisi, yüksek lisans programı oldu. Kadir Has Üniversitesi, Türkiye’de spor ve sporcularla çalışan psikolog eksiğini tamamlamak hedefiyle, eylül ayında Spor ve Sağlık Psikolojisi Yüksek Lisans Programı’nı hayata geçirecek.

‘SORUN ÇIKMADAN ÇALIŞMAYA BAŞLAMAK GEREK’
Spor psikolojisinin ülkemizde çok az ve çoğu kez hatalı anlaşıldığını belirten Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Aslı Çarkoğlu, şunları söyledi:
“Psikologların sadece ruh sağlığı sorunlarıyla çalıştığı düşünülüyor, aslında bizler farklı alt alanlarda sorun ortaya çıkmadan önce her tür bireyle hayatın yolunda ve daha iyi gitmesine destek amacıyla da çalışıyoruz. Örneğin spor psikologları, sporcularla performans veya motivasyon sorunu yaşamadan önce çalışırlar ki bu sorunlar ortaya çıkmadan, daha verimli ve potansiyelinin tamamına erişerek gelişebilsinler diye. Kadir Has Üniversitesi Psikoloji Bölümü olarak, ‘Spor ve Sağlık Psikolojisi Yüksek Lisans Programı’ ile psikolojinin son yıllarda en hızlı gelişmeyi gösteren yeni bir alt alanı olan ‘spor psikolojisi’ alanında, uygulamaya yönelik bir yüksek lisans programı sunarak bu alanın sağladığı hizmetlerin ülkemizde de yaygınlaşmasını hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

25 ADAY EĞİTİM ALACAK
Toplamda 25 ‘spor psikoloğu’ adayı eğitimlere başlayabilecek. Psikolojik danışmanlık hizmeti veren Mentalift ile yapılan işbirliğiyle uygulama ayağı güçlendirilen programla, spor psikologlarının, profesyonel spor takımlarına, elit atletlerine ve özellikle de spora yeni başlamış altyapı kurumlarındaki genç sporculara hizmet sunması amaçlanıyor.

BAKMADAN GEÇME!