Sözleşmeli öğretmen tercih sürecinde önemli değişiklik

Güncelleme Tarihi:

Sözleşmeli öğretmen tercih sürecinde önemli değişiklik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2019 11:34

Sözleşmeli öğretmenlik tercih işlemleri 30 Temmuz Salı günü itibariyle başladı. Normalde 20 tercih hakkı bulunan öğretmenler, yeni düzenleme ile 40 tercih hakkına sahip. Sözleşmeli öğretmen tercihinin tamamlanması için herhangi bir il veya ilçe müdürlüğünde onaylatılması gerekiyor. Peki, sözleşmeli öğretmen atama tercihleri nasıl yapılıyor?

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) sözleşmeli öğretmen tercihleri için merakla beklenen süreci bugün başlattı. Toplam 20 bin öğretmen alımı için MEB'in dijital kanalları üzerinden tercihlerini gerçekleştirecek olan adaylar, toplam 40 tercihe sahip olacak. İşte, MEB sözleşmeli öğretmen tercih işlemleri sürecinde öğretmen adaylarının izlemesi gereken süreç hakkında detaylı bilgiler

TERCİH BAŞVURUSU İÇİN TIKLAYINIZ

Alan AdıToplam Kontenjan
Almanca200
Arapça190
Coğrafya140
Denizcilik / Gemi Yönetimi2
Elektrik-Elektronik Tek./Elektronik28
Felsefe151
Fizik250
Gazetecilik1
Gemi Yapımı / Gemi İnşa2
Gıda Teknolojisi1
Hayvan Sağlığı / Hayvan Yetiştiriciliği ve Sağlığı / Hayvan Yetiştiriciliği2
İ.H.L. Meslek Dersleri405
İlköğretim Matematik Öğr.1448
İngilizce1960
İnşaat Tek./Yapı Tasarımı30
Kimya/Kimya Teknolojisi285
Makine Tek./Makine Model1
Makine Tek./Makine ve Kalıp6
Matematik601
Metal Teknolojisi30
Okul Öncesi Öğrt1599
Özel Eğitim1410
Ray.Sis.Tek./Ray.Sis.Makine4
Rehberlik1120
Sınıf Öğretmenliği2011
Sosyal Bilgiler579
Tarih350
Türk Dili ve Edebiyatı509
Türkçe1149
Uçak Bakımı/Uçak Elektroniği2
Ulaştırma Hizmetleri10
Yiyecek İçecek Hizmetleri85

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLERİ NASIL YAPILIYOR?

İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü'nün erişimine açık olacak olan ekrandan tercih işlemlerini gerçekleştirebilecek olan öğretmen adayları, en fazla 40 tercih yapabilecek. 30 Temmuz-5 Ağustos tarih aralığında tamamlanacak olan tercihler, il ya da ilçe milli eğitim müdürlüklerinde onaylatılacak.

Haberin Devamı

Tercihler onaylatılmadığı sürece üzerinde değişiklik yapma imkanı devam edecek. Öğretmen adayları, “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum.”  ya da “Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum.” seçeneklerinden birisini mutlaka işaretleyecek. 

Tercihleri dışında herhangi bir kuruma atanmak isteyen kişiler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacak.

Sözleşmeli öğretmenler, 9 Ağustos'ta yapılacak atamalarının ardından 2 Eylül'de göreve başlayacak.

ATAMALAR NASIL YAPILACAK?

Sözlü sınavda başarılı olanların atamaları, tercihleri de dikkate alınarak sözlü sınav puanı üstünlüğüne göre elektronik ortamda gerçekleştirilecektir.

Sözlü sınav puanının eşitliği halinde KPSS puan üstünlüğü dikkate alınır; eşitliğin devamı durumunda diploma tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde yaşı büyük olana, eşitliğin bozulmaması durumunda ise sınav sonucu yeni açıklanan adaya öncelik tanınır.

BAKMADAN GEÇME!