Son anda iki Rum öğrenci daha

Güncelleme Tarihi:

Son anda iki Rum öğrenci daha
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 02:00

Gökçeada’da bugün 49 yıl sonra ilk kez ders zilinin çalacağı Rum İlkokulu’nda son dakika sürprizi yaşandı. İstanbul’da yaşayan bir Rum aile, biri erkek diğeri kız iki çocuğunu 1964 yılından beri kapalı olan ve bugün tekrar açılacak Zeytinli Köyü (Ayii Theodori) Rum İlkokulu’na yazdırdı.

Haberin Devamı

Böylece okulun 1’inci sınıf öğrencisi Dimitri ve 4’üncü sınıf öğrencisi Alex’den başka, biri 1’inci diğeri 2’nci sınıfa gidecek iki öğrencisi daha olacak. Gökçeada’da taşınan ailenin iki çocuğu İstanbul’daki Zappion Rum Okulu’na gidiyordu.

‘HEYECANDAN UYUYAMIYORUM’

Gökçeada’daki ilkokulun kurucusu Anna Kuçomali, Yunan medyasına, “Bu dört çocuğa iyi bir başlangıç, iyi bir ders yılı diliyorum. Artık geleceğe bakıyoruz. Daha fazla Gökçeadalı Rum ailelerin dönüşü için kapı açıldı. Günledir heyecandan uyuyamıyorum” dedi. Okulun 49 yıl sonra açılmasında önemli gayretleri olan ve Vakıflar Meclisi Cemaat Vakıfları Temsilcisi Lakis Vingas ise Hürriyet’e, “Tüm Gökçeada sakinleri ve yerel makamların bu okula desteği, gelecek için teminattır. Proje verimli ve doğru işlerse gelecek yıl okula daha çok öğrenci gelecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!