‘Sınav stresini meyve-sebze yiyerek önleyin’

Güncelleme Tarihi:

‘Sınav stresini meyve-sebze yiyerek önleyin’
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 28, 2008 12:52

Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tanşi, ÖSS ve OKS'ye hazırlanan, bütün bir yıl yoğun tempoda çalışan ve sınav öncesi stres yaşayan öğrencilerin, bu zorlu dönemi kaliteli ve düzenli beslenerek azaltabileceklerini söyledi. Tanşi, “Sınav stresini meyve-sebze yiyerek önleyin” dedi.

Özel Tekden Hastanesi’nde görevli Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Tanşi, sınav öncesi çocukların düzenli beslenmelerinin önemli olduğunu belirterek, anne ve babalara önerilerde bulundu. Tanşi, günde en az 4-5 porsiyon meyve yenmesi, öğün saatlerinin arasının uzun tutulmaması, fast-food yemeklerden uzak durulması ve çocuklarda meyve yeme alışkanlıklarının artırılması gerektiğini vurguladı. Tanşi, “Çocuğum yeter ki yemek yesin mantığıyla onların istediği yemekleri yapmaktansa evde ne pişerse yemeleri gerektiği konusunda çocuklarımız alıştırılmalı. En önemlisi gazlı içeceklerden uzak durulmalı. Bunların yerine taze sıkılmış meyve suları, süt veya ayran içmelerini öneriyorum. Eğer çocuğumuzda kilo problemi varsa yarım yağlı ya da yağsız süt de tercih edilebilir” dedi.

Sınav stresini azaltmak için de kuru üzüm ve kuru kayısı tavsiye eden Tanşi, ceviz içi, fındık, fıstık gibi demir yönünden zengin kuruyemişlerin de tüketilmesi gerektiğini vurguladı.

Sınav günü yapılacak kahvaltının da çok önemli olduğunu belirten Tanşi, sınavdan 1-1,5 saat önce yapılacak kahvaltıda, süt, yumurta veya peynir, pekmez, bal ya da reçel, domates, salatalık, ekmek, ceviz içi yenilmesini önererek, sözlerini tamamladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!