Seyahatte bu uygulamalar cebinizde olsun

Güncelleme Tarihi:

Seyahatte bu uygulamalar cebinizde olsun
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2017 13:56

Seyahatler doğası gereği birçok risk barındırıyor. Kaybolabilir, otobüs saatlerini karıştırabilir, konaklamada birtakım problemler yaşayabilirsiniz. Tam da böyle durumlarda yanınızda güvenilir bir uygulamanın olması hayat kurtarabilir. İngiltere’nin saygın gazetelerinden Guardian, seyahatte kullanabileceğiniz en iyi uygulamaları seçti.

Haberin Devamı

Citymapper

Bu uygulama kapsamlı bir içeriğe ve kolay bir kullanıma sahip. Aynı zamanda keyifli. Citymapper kullanıcılarına Google’dan çok daha detaylı bir seyahat planlama bilgisi sunuyor. Gerçek zamanlı uçuşlar, ulaşım uygulaması Uber ile entegrasyon ve bisiklet rotaları... Uygulama dünya çapında 30 şehirde kullanıma açık. Citymapper ile şehirdeki her türlü ulaşım bilgisi, rota, ulaşım noktasına yürürseniz yakacağınız kalori, taksiye binerseniz tahmini ne kadar ödeyeceğiniz gibi onlarca detaylı bilgiye ulaşabilirsiniz. Uygulama Android ve iOS için ücretsiz ve başarılı tasarıma sahip.

Duolingo

Uygulamayı dünya üzerinde 70 milyondan fazla kişi indirdi. Gayet iyi bir tasarıma sahip. Ziyaret edeceğiniz ülkede gerekecek kelime veya söz öbeklerini öğrenirken işinize yarayabilir. Uygulamayı indirin, Türkçe de dahil toplam 19 dilde seyahat etmeden önce kendinizi geliştirin. Yemek adları, temel iletişim kelimeleri... Uygulamanın sunduğu çeşitli oyunlarla öğrendikleriniz uzun zaman aklınızdan çıkmayacak. Duolingo, Android ve iOS için ücretsiz.

XE Currency

Haberin Devamı

Parabirimleri arasında hızlı çeviriler yapmak için kullanabileceğimiz oldukça popüler bir site. Tabii ki onun mobil uygulamasının da çok tercih edilmesi sürpriz değil. Uygulama 20 milyon kez indirilmiş. XE Currency’de ekonomiyle ilgili birçok özellik bulunuyor. Ancak tüm bu detaylı bilgilerin ötesinde, birkaç saniye içerisinde cebinizdeki paranın bulunduğunuz ülkedeki değerini öğrenebilirsiniz. Üstelik XE Currency’i çevrimdışı da kullanabiliyorsunuz. Fakat internet bağlantısını yitirdiğiniz anda, bir süre güncellenmediği için, o zamana kadarki eski veriler üzerinden işlem yapılıyor. İnternet bağlantısı sağlandığında tüm bilgiler güncelleniyor.

Tripit

Tripit bir tür cep seyahat acentesi gibi. Uygulama e-mail adresinizden faydalanarak ulaşım ve konaklama bilgilerinizi bir araya getiriyor ve yapılacak tüm işlemleri bir program olarak saatler ve gerekli bilgilerle beraber önünüze seriyor. Örneğin uçak için ‘online check-in’ yaptığınızda, uygulama hangi koltuk ve terminalden uçağa bineceğiniz, yolculuğun ne kadar süreceği gibi birçok uçuş bilgilerini derleyerek size bir ekranda sunuyor. Grup olarak seyahat ediyorsanız, onun sayesinde seyahat planınızı kolayca diğerleriyle de paylaşabiliyorsunuz. Uygulamayı Android ve iOS için ücretsiz olarak edinebilirsiniz.

Haberin Devamı

Google Translate

Gittiğiniz her ülkenin dilini öğrenmenize imkân yok. Herkesin İngilizce veya Türkçe bilmesini de bekleyemezsiniz. Anlaşamadığınız zamanlar mutlaka olacak. Google Translate sürekli güncellenen yapısıyla böyle anlar için biçilmiş kaftan. 90’dan fazla dilde çeviri yapabiliyorsunuz. Ayrıca yazı çevirme özelliğiyle uygulama çok daha kullanışlı bir hale geldi. Dilini bilmediğiniz bir ülkede, üzerinde ne yazdığını merak ettiğiniz bir tabela ya da metni saniyeler içerisinde anlaşılır kılabilirsiniz. Google Translate seyahatinizde gerçekten hayati bir uygulama.

Wolfram Sun Exposure

Uygulama güneşli yaz günlerinde hayatınızı kurtarabilir. Çünkü günün saati, sizin cilt özellikleriniz ve kullandığınız güneş kreminin koruma faktörüne göre güneşte ne kadar durmanız gerektiğini söylüyor. Wolfram Sun Exposure ayrıca bulunduğunuz konumdaki UV ışınlarının yoğunluğu hakkında tahminlerde de bulunuyor.

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!