Servis araçlarına ve sürücülerine yönelik yeni düzenleme yolda

Güncelleme Tarihi:

Servis araçlarına ve sürücülerine yönelik yeni düzenleme yolda
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2013 15:59

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, okul servislerinde kontrolsüz hız yapıldığı ile ilgili şikayetler aldıklarını belirterek, servis araçları ve sürücülerine yönelik yeni bir çalışma içinde olduklarını söyledi.

Haberin Devamı

Okul servislerine yönelik yeni bir düzenleme yapılacağı açıklandı. Çalışma kapsamında her Belediyede farklı uygulamalarla trafiğe çıkan C plakalı servis araçlarının, aynı standartlar ve kurallar kapsamında trafiğe çıkmaları sağlanacak. Servis sürücüsü ve servis elemanlarının eğitimden geçecek. Mevcut durumda olan kuralların uygulanması ve denetlenmesi etkin şekilde sağlanacak. Düzenlemede trafik kuralları ihlallerinde ağır ceza uygulamaları gibi konular gündeme alınacak.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar, kendilerine öğrenci servislerinin kontrolsüz hız yaptığı konusunda şikayetler ulaştığını açıkladı. Hotar, bu nedenle hem servis sürücülerinin hem de öğrencilerin güvenliğini düşünerek çalışma başlatacaklarını bildirdi.

Hotar, yaptığı yazılı açıklamada, sosyal sorumluluk kapsamında çalışmalar yürüten AK Parti Sosyal İşler Başkanlığının öğrenci servisleri konusunu gündemine aldığını duyurdu. Konuya ilişkin başlatacakları çalışma hakkında bilgi veren Hotar, şu bilgileri verdi:
"Okul servisleri konusunda aynı servisin hem memur hem öğrenci taşıması dolayısıyla her iki tarafa da yetişme kaygısıyla kontrolsüz yapılan hız en çok şikayet edilmekte. Bu da doğal olarak çocuğunu emanet eden aileleri kaygılandırmaktadır. Bu anlamda hem servis sürücülerimizin hem de taşınan öğrencilerimizin güvenliğini düşünerek çalışmayı başlatmayı planlamaktayız. Konuyla ilgili gerekli toplantı ve çalışmalarımız yapıldıktan sonra hazırladığımız rapor Sayın Başbakanımız ile de paylaşılarak gerekli yol izlenecektir."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!