SBS öğrencileri dershanekolik yapacak

Güncelleme Tarihi:

SBS öğrencileri dershanekolik yapacak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2007 15:34

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Seviye Belirleme Sınavı (SBS) ile öğrencilerin okullara değil, dershanelere bağımlılığının artacağını savunarak, “SBS, öğrencilerin çocuk yaşta ‘sınavkolik’ ve ‘dershanekolik’ olmasının önünü açacak” dedi.

Haberin Devamı

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Özcan yaptığı açıklamada, söz konusu sınavların öğrencileri ‘yarış atı’ gibi gören zihniyetin sonucu olduğunu, bu sınavların öğrenciyi doğru ve etkili olarak test edemediğini kaydetti. Öğrencilerin çocuk yaşta sınavların ağırlığıyla birbirleriyle yarıştıklarını vurgulayan Özcan, “Milli Eğitim Bakanlığı bu kez 6’ncı sınıftan itibaren öğrencilerin ‘büyük sınav’ heyecanı ile tanışmasını sağlayacak. SBS’den alınacak puan öğrencinin başarısının büyük çoğunluğunu belirleyeceği için öğrenciler bu kez 13 yaşından itibaren dershanelerin yolunu tutacak. Tabii 9’uncu sınıfa geçtiği zamanda SBS stresi yerini ÖSS stresine bırakacak. Böylece dershanelerin inanılmaz rant elde edecek” diye konuştu.

“EŞİTSİZLİĞİ TELAFİ ETMEK YERİNE EK PUAN VERECEK”

Haberin Devamı

Özcan, Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in “Geri kalmış bölgelerde öğrencilere ek puan verilebilir. Tartışmaya açıyorum” sözlerini anımsatarak, Çelik’in sözlerinin devlet okulları arasındaki eşitsizliğin kabul edildiğinin göstergesi olduğunu söyledi. Eşitsizliği telafi etmek yerine geri kalmış bölgelerde çocuklara ek puan verilmesinin geçici bir tedbir olduğunu kaydeden Özcan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bu eşitsizliği tamamen ortadan kaldıracak tedbirlere ihtiyaç var. Aksi takdirde Hakkari’deki bir öğrenci ek puan alarak girdiği okulda nasıl başarı sağlayacaktır? Öğrenci başarısız olduğu takdirde okuldan atılmayacak mıdır? Siz bu çocuklara ek puan verdiğiniz takdirde başka eşitsizliklere zemin hazırlamış olursunuz. Bu nedenle Bakan Çelik’in bu açıklaması tam bir talihsizliktir.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!