SBS’de milli eğitim müdürü ile öğretmenin tartışmasına suç duyurusu

Güncelleme Tarihi:

SBS’de milli eğitim müdürü ile öğretmenin tartışmasına suç duyurusu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2013 14:04

Konya'nın Yunak İlçesi'nde geçen cumartesi günü ilköğretim 8'inci sınıf öğrencilerinin katıldığı Seviye Belirleme Sınavı'nda (SBS), salona kontrol için giren İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, iddiaya göre, salon başkanı öğretmen Beytullah Doğan ile tartıştı. Tartışma nedeniyle konsantrasyonlarının bozulduğunu ve sınavlarının kötü geçtiğini öne süren öğrencilerden 3'ünün velisi, Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. İl Milli Eğitim Müdürlüğü de konu hakkında inceleme başlattı.

Haberin Devamı

Yurt geneliyle birlikte Yunak İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu'nda SBS gerçekleşti. 7'nolu salonda sınava giren 21 öğrenci, soruları çözmeye başladı. İddiaya göre, sınavın yaklaşık 45'inci dakikasında Yunak İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu, kontrol için salona girdi. Ardından sandalyede oturan salon başkanı Türkçe öğretmeni Beytullah Doğan'a iddiaya göre, "Niçin ayağa kalkmıyorsun, amirin geldi. Bacak bacak üstüne atmış oturuyorsun. Seni tokatlarım" dedi. Doğan da tepki gösterdi. Salon başkanı ve Milli Eğitim Müdürü'nün tartışması, koridorda ve okul müdürünün odasında da devam etti. Kısa bir süre sonra salona tekrar gelen Armutoğlu, öğrencilere, ''Çocuklar herhangi bir şey yok. Siz sınavınıza devam edin'' dedi.

'Sınavımız kötü geçti'

Sınav bittikten sonra ağlayarak salondan çıkan Fatih Ortaokulu 8'inci sınıf öğrencileri Onur Baran Baykuş, Merve Dönmezer ve Mehmet Emin Köker, yaşadıklarını ailelerine anlattı. Aileleri de bunun üzerine Yunak Kaymakamlığı ile Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Haberin Devamı

Sınavda yaşadıklarını anlatan 3 öğrenci, olay nedeniyle konsantrasyonlarının bozulduğunu ve soruları çözmekte güçlük çektiklerini, tüm emeklerinin boşa gittiğini söyledi.

Sosyal medyadan Milli Eğitim Bakanı’na ulaşmaya çalıştı

Sınavdan sonra Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın sosyal paylaşım sitesi twitter’daki sayfasından yaşadıkları olayı anlattığını belirten Onur Baran Baykuş, ''Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yapılan deneme sınavında 100 sorudan 94 netim vardı. Ama sınavda yaşanan olaylar nedeniyle dikkatim dağıldı. Bir daha da toplayamadım. 70 netim anca çıkar'' dedi.

Aileler sınavın iptal edilmesini istiyor

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu ve salon başkanı Beytullah Doğan hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na ve Kaymakamlığı suç duyurusunda bulunduklarını ve sınavın iptali için de müracaatta bulunacaklarını belirten Onur Baran Baykuş'un babası Hasan Baykuş, sınavdan sonra oğlunun her gün ağladığını ifade etti. Yaşadığı olay nedeniyle oğlunun psikolojisinin bozulduğunu belirten Baykuş, ''Oğlumun intihar etmesinden korkuyorum. Başından ayrılamıyorum. Bakanımdan ben bu sınıfın sınavının iptal edilmesini istiyorum'' dedi.

Haberin Devamı

Mehmet Emin Köker'in babası Bilal Köker de, ''Milli Eğitim Müdürü ve öğretmenin kendi kişisel sorunlarını salona aktarmaları yanlış. Ben kamyon şoförüyüm, biz bile şehir içinden geçerken korna çalmazken, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nün böyle yapması çok yanlış. Hukuki olarak çocuklarımızın hakkına arayacağız ve ne gerekiyorsa yapacağız'' dedi.

Salon başkanı Beytullah Doğan'ın, avukatı Salih Akca da, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu hakkında, öğretmen Doğan'a 'tehdit ve hakarette' bulunduğu iddiasıyla okulun koridorundaki güvenlik kameralarına yansıyan görüntüleri de delil olarak kullanıp suç duyurusunda bulunduklarını; mağdur olan 21 öğrenci adına da sınavın iptali için yürütmenin durdurulması yönünde dava açacaklarını söyledi.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu'nun ilçeye yaklaşık 3 ay önce atandığını belirten Akca, ''Beytullah Doğan, Armutoğlu'nun ilçeye ilk geldiği dönemde, öğle paydosunda yemek yediği bir restoranın önünde sigara içerken, müdür bey geliyor ve başıyla selam verip içeri giriyor. Daha sonrada Doğan'ın, öğretmen arkadaşlarına, 'O arkadaşınıza söyleyin akıllı olsun. Müdürü geçerken bile istifini bozmuyor sigara içmeye devam ediyor' şeklinde söylemde bulunmuş'' diye iddiada bulundu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Armutoğlu ise konuyla ilgili tutanak tutulduğunu ve açıklama yapmak istemediğini söyledi. Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri de konu hakkında inceleme başlattıklarını belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!