SBS adaylarına online deneme sınavı

Güncelleme Tarihi:

SBS adaylarına online deneme sınavı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2013 09:59

Bu yıl son kez 8’inci sınıflara uygulanacak Seviye Belirleme Sınavı (SBS) öncesinde online deneme sınavı yapılacak. Türkiye genelinde yapılacak sınavlar internet üzerinden canlı uygulanacak. Ertesi gün sonuçlar açıklanacak. Sınav tarihleri ise 13 Nisan, 27 Nisan ve 11 Mayıs.

Haberin Devamı

Sebit Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş tarafından açılan Vitamin (www.vitaminegitim.com), bu yıl da öğrencilerin sınav deneyimi kazanmaları ve eksiklerini görebilmeleri amacıyla canlı deneme sınavları yapıyor. Vitamin üzerinden online yapılacak Canlı SBS Denemeleri, öğrencilere merkezi sınav öncesinde, Türkiye genelinde canlı SBS’ye girenler arasında kendilerini ölçebilme, eksiklerini görüp tamamlama olanağı sağlıyor.
Canlı SBS Denemeleri, 13 Nisan, 27 Nisan ve 11 Mayıs 2013 tarihlerinde 3 kez uygulanacak. Sınav sonuçları öğrencinin, Türkiye genelindeki sıralamasını görme imkanının yanı sıra sınav öncesinde eksiklerinin neler olduğunu da görüp tamamlamasını sağlama imkanı sunacak. İlk sınava katılmak için kayıtlar 8 Nisan’da başladı. İkinci sınav başvuruları 22 Nisan’da, üçüncüsüne başvurular ise 6 Mayıs’ta başlıyor. Öğrencilerin bu online sınavlara katılabilmeleri için www.vitaminegitim.com’daki sınav kaydıyla ilgili adımları takip etmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

Sonuçlar ertesi gün açıklanacak

Tüm Türkiye’de eşzamanlı olarak online gerçekleştirilecek Vitamin Canlı SBS Denemeleri’nin sonuçları “öğrenciye özel bir rapor” ile ertesi gün açıklanacak. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) öğretim programına uygun şekil, resim, grafik ve tablolar içeren sorularla hazırlanan deneme sınavlarının sonuçları yine MEB kriterlerine uygun olarak değerlendirilerek gerçekçi sonuçların ortaya çıkması hedefleniyor.
Sınav sonuçları öğrencilere, aldıkları puanın Türkiye ortalamasına göre karşılaştırmasının yanı sıra katılan öğrenciler arasında kaçıncı olduğu bilgisini de verecek.

300 soru çözme ve çözümlerini görme fırsatı

8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Canlı SBS Denemeleri’nde, her bir sınav matematikten 20, fen ve teknolojiden 20, Türkçe’den 23, sosyal bilgilerden 20 ve İngilizce’den 17 olmak üzere, toplam 100 soru içeriyor. Tüm denemelere katılan öğrenciler, 300 soru çözebilme ve sınav sonrası çözümleri inceleyebilme şansını yakalayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!