SAÜ, Avrupa Mükemmellik Ödülü'nde finale kaldı

Güncelleme Tarihi:

SAÜ, Avrupa Mükemmellik Ödülünde finale kaldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2015 13:41

Avrupa Kalite Yönetim Vakfı (EFQM) tarafından yürütülen 2015 EFQM Avrupa Mükemmellik Ödülü'ne başvuran Sakarya Üniversitesi (SAÜ), finalist oldu.

Haberin Devamı

SAÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, mayıs ayında 7 ülkeden gelen uzmanlar tarafından üniversitede saha ziyareti gerçekleştirildi.

Yapılan değerlendirme sonucunda finalist olma hakkı kazanan üniversite, böylece ödüle aday kuruluşlar içerisinde yer aldı.

Ödüle başvuran kuruluşlar, gönüllü ve bağımsız değerlendirmeciler tarafından 9 ana ve 32 alt kritere göre saha ziyareti yapılarak değerlendirildikten sonra ödüllendirilecek. Ekim ayı sonunda Brüksel'de yapılacak ödül töreni ile finalistler arasında ödül alan kuruluşlar ilan edilecek.

Yapılan yatırımlar meyvesini verdi

SAÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, son yıllarda eğitim alanında yaptıkları yatırımların Mükemmellikte Süreklilik Ödülü, AKTS Etiketi, DS Etiketi ödülleriyle meyvesini verdiğini vurgulayan, bu çerçevede Avrupa Kalite Ödülü'ne başvurduklarını, kurdukları sistemin dünya ile bütünleşme amaçlarına hızlı ve etkili bir biçimde hizmet edeceğini belirtti.

YÖK'ün son yıllarda kalite çalışmalarına hız verdiğini belirten Elmas, "YÖK, üniversitelerin eğitim öğretim, araştırma faaliyetleriyle idari hizmetlerindeki kalite arttırılması yönünde çalışmalara hız verdi. Bu anlamda YÖK'ün desteği ve vizyonu bizim için çok önemli bir motivasyon aracı oluyor. Biz de YÖK'ün bu vizyonu doğrultusunda öncü ve örnek bir üniversite olarak yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!