Satranç turnuvaları başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Satranç turnuvaları başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2015 14:13

İstanbul başta olmak üzere diğer illeri de kapsayacak Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası’na başvurular başladı. Son tarih ise, 25 Ağustos.

Haberin Devamı

Türkiye Satranç Federasyonu ve Mektebim Koleji’nin işbirliğiyle düzenlenen Uluslararası İstanbul Açık Satranç Turnuvası kapsamında İstanbul başta olmak üzere Adana, İzmir, Yalova, Bursa, Yozgat, Ankara, Eskişehir, Tekirdağ, Karabük ve kampüslerin bulunduğu birçok ilde planlanan organizasyonlar yapılacak. Anaokulundan başlayarak tüm eğitim kademelerinde ders programına satrancı dâhil eden Mektebim Koleji, bu kapsamda olan önemli turnuvaları ülke genelinde gerçekleştirmeyi hedefliyor. 25 Ağustos’ta başvuruların tamamlanacağı turnuvaya 2 binin üzerinde katılımcının ve 100’e yakın uluslararası satranç oyuncusunun gelmesi bekleniyor. Uluslararası Açık Satranç Turnuvası’nda Türkiye genelinde tüm kampüslerde eş zamanlı olarak yürütülecek projeler ile satranca olan ilginin arttırılması ve küçük yaştan itibaren çocukların bu spora başlayabilmeleri için gerekli ortamların sağlanmasına destek olunması amaçlanıyor.

Haberin Devamı

Federasyon Başkanı Gülkız Tulay ve Mektebim Koleji Kurucusu Ümit Kalko’nun bir araya geldiği imza töreninde yeni projeler konuşularak hazırlıklar başladı. Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, bu anlaşmadan memnuniyet duyduklarını özellikle de bir eğitim kurumunun okul öncesi kademeden başlayarak satranca destek vermesini takdir ettiklerini söyledi.

İstanbul Açık Satranç Turnuvası’nda toplam maddi ödül miktarı 34 bin TL’ye yükseltildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!