Şanlıurfa’ya yeni kampüs

Güncelleme Tarihi:

Şanlıurfa’ya yeni kampüs
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2019 17:39

Şanlıurfa'ya okul öncesinden, lise son sınıfa kadar eğitim verecek bir kampüs kurulacak. 850 öğrenci kapasiteli kampüsün içinde fen lisesi de olacak.

Haberin Devamı

Şanlıurfa’nın Viranşehir ilçesinde Uğur Okulları tarafından 850 öğrenci kapasiteli 20 milyon değerinde bir kampüs açılıyor. Uğur Okulları Genel Müdürü Nevzat Kulaberoğlu, Şanlıurfa’da eğitim alanında adımlar atmaya devam ettiklerini söyledi. Okulun tanıtım lansmanı, Viranşehir Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezinde yapıldı. Kampüs hakkında bilgi vermek için düzenlenen basın toplantısında, Kulaberoğlu, “Kampüste, okul öncesinden, lise son sınıfa kadar öğrenci olacak” dedi. 6 bin 700 metrekarelik kampüse bir fen lisesi de kurulacak. 

'850 ÖĞRENCİ KAPASİTESİ OLACAK'
Türkiye’nin 44 ilinde, 51 kampüs, 137 okulla faaliyette olduklarını belirten Nevzat Kulaberoğlu, şunları anlattı:
"Yarım asırlık başarı geleneğimizi devam ettirdiğimiz Şanlıurfa’daki okullarımıza bir yenisi daha eklemenin, Viranşehir Kampüsümüzü, Şanlıurfa'ya kazandırmış olmanın gururunu yaşıyoruz. Kampüste; okul öncesinden, lise son sınıfa kadar eğitim verilecek ve fen lisesi de olacak. 39 derslikli, 9 bin 600 metrekarelik kapalı alan, 6 bin 700 metrekarelik açık alana sahip kampüste STEM laboratuvarı, robotik laboratuvarı, bilişim laboratuvarı; fizik, kimya, biyoloji laboratuvarları, görsel sanatlar ve müzik laboratuvarları, sınava hazırlık merkezi, kütüphane, 164 kişilik konferans salonu, açık ve kapalı spor alanları gibi birçok fiziki olanak da yer alacak. 850 öğrenci kapasiteli kampüste velilerimizin emanet ettiği çocuklarımıza kendi çocuğu gibi eğitim verecek olan öğretmenlerimizle güçlü bir kadro kurduk. Kaliteli eğitimi Türkiye’nin her noktasına ulaştırma hedefimizle yola devam ediyoruz. Elbette sayısal büyümemiz sürerken nitelikli eğitimimiz ve kalitemizden ödün vermememiz gerekiyor. Öncelikli olarak Türkiye’nin 44 iline yayılan okullarımızda, öğrencilerimize kaliteli bir eğitim sunmayı hedefliyoruz.

Haberin Devamı

BEŞ DİL, İKİ BECERİNİN KAZANDIRILMASINI ÖNEMSİYORUZ
Öğrencilerimizin 21’nci yüzyıl becerileriyle donanmaları ve geleceğe hazırlanmaları üzerine eğitim stratejileri kurguluyoruz. Eğitim yaklaşımlarımızda öğrencilere beş dil ve iki becerinin kazandırılmasını önemsiyoruz. Birincisi anadil, yani Türkçe. Akademik başarının, ifade gücünün, sosyal diyalogların genel olarak hayat başarısının artması için anadili öğrencilerimize çok iyi öğretmeliyiz. İkincisi, bilim dili olan matematik. Öncelikli olarak öğrencilerimize matematiğin hayatımızda ne işe yaradığını, nerede karşımıza çıkacağını anlatmak istiyoruz. Üçüncüsü, küresel dünyada iletişimde en temel dillerden biri olan İngilizce. İyi İngilizce konuşan, anlayan ve kendini İngilizce konuşarak iyi ifade edebilen bireyler yetiştirmek istiyoruz. Dördüncü dil, teknolojinin dili olan kodlama ve yazılım dili. Gerek yaşamımızda gerek işimizde kullanmak durumunda olduğumuz bunca teknolojinin mantığını iyi anlayabilirsek, daha verimli kullanır, ileri teknoloji üretimi için bir adım daha atmış oluruz. Beşinci dil ise davranış dili. Yani öncelikle iyi insan olmak. Bu beş dilin yanında ise kazanmaları gereken iki beceriyi de onlara aşılıyoruz. Sanat ve sporun hayatlarının her anında olmasını istiyoruz.

Haberin Devamı

KODLAMA VE ROBOTİK DERSİ ALACAKLAR
Hayata geçirdiğimiz Uğur Sınava Hazırlık Merkezi ile öğrencilerimizin sınav başarısını artırmayı, sosyal sorumluluk ve bilimsel projeler hayata geçirmeleri için teşvik etmeyi, aynı zamanda yurtdışı üniversite başvuruları için portfolyo oluşturmalarını hedefliyoruz. Ayrıca 11’inci sınıfa kadar Bilgi ve İletişim Teknolojileri (U_BİT) derslerindeki 'kodlama', 'robotik', 'animasyon', 'nesnelerin interneti' ve 'oyun tasarımı' sayesinde öğrencilere dijital dünyanın kapılarını da aralıyoruz. Kodlama dersleriyle, öğrencilerimizin psikomotor gelişimlerini desteklenmeye devam ediyoruz. Öğrencilerimiz ortaokuldan itibaren kodlama ve kodlama derslerinin tamamlayıcısı niteliğindeki robotik derslerini alacak. Kod tüketen değil, kodlarla birlikte üreten öğrenciler olacak.

Haberin Devamı

EN İYİ ÜNİVERSİTELERE ÖĞRENCİ YETİŞTİRECEĞİZ
Hedefimiz, Uğur Okulları'ndaki öğrencileri bir dünya vatandaşı olarak yetiştirmek. Sadece Türk üniversitelerine değil, dünya üniversitelerine öğrenci hazırlamayı hedefliyoruz. Öğrencilerimiz kusursuz bir yabancı dil eğitimi alacak. Akademik yönden başarılı, yabancı dile hakim, disiplinlerarası çalışmalarda bulunan nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Amacımız katma değeri yüksek üretim yapan nesiller yetiştirmek.

SAYGIN ÜNİVERSİTELERDE BURS İMKÂNLARI VAR
Uğur Okulları olarak küresel dünyada, iletişimde en temel dillerden biri olan İngilizceyi öğrencilerimize öğretiyoruz. Okulumuz bünyesinde bulunan, yurtdışı üniversite ve lise programları, yaz okulu, yurtdışı ve yurtiçi geziler konusunda danışmanlık hizmeti sunan Uğur International ile öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlıyoruz. Öğrencilerimiz İngiltere, Kanada, Washington D.C. gibi farklı ülke ve şehirlerde Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları çatısı altında yer alan kurumlarda ücretsiz yabancı dil öğrenimi görebilme imkânına sahip. BAU Global iletişim ağında yer alan beş üniversite, dört dil okulu ve dört akademik merkez başta olmak üzere, dünyanın saygın üniversitelerinde öğrenim bursu ve sertifika programı olanaklarından faydalanabiliyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!