Samsung Akademi'nin yeni öğrencileri İzmirli gençler oldu

Güncelleme Tarihi:

Samsung Akademinin yeni öğrencileri İzmirli gençler oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 13, 2013 13:23

Samsung Electronics'in eğitime destek olmak için yürüttüğü sosyal sorumluluk projesi "Samsung Akademi", Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle İzmir'de de hayata geçirildi.

Haberin Devamı

Çınarlı Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde programın başlaması dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Samsung Electronics Türkiye Başkanı Yoonie Joung, geleceğin mimarı gençler için yola çıktıklarını belirtti. Joung, Samsung Akademi'nin bilgi ve kaynaklarını seferber ettikleri ve gençlerin mesleki eğitimlerine katkı yapmayı hedefleyen bir proje olduğunu söyledi. Bir yıl süren Samsung Akademi programından mezun olanların MEB ve Samsung onaylı sertifika alacağını anlatan Joung, "Bu sertifikayla kariyerlerine, bilgi birimkimlerini ve tecrübelerini artırmış olarak bir adım önce başlayacaklar" dedi.

Vali Yardımcısı Mustafa Erdoğan da projenin kentin istihdamına, sosyal ve ekonomik gelişmesine katkı sağlayacağını belirterek, toplumsal refahın gelişmesi ve bunun sürdürülebilir olmasında yalnızca bireylere değil kurumlara da önemli görevler düştüğünü ifade etti. Mesleki bilgi ve becerileri geliştirecek, genç işsiz sayısını azaltacak projelere büyük önem verdiklerini kaydeden Erdoğan, bilgi ve teknolojinin üretilmesinin ve zamanın doğru kullanılmasının nitelikli mesleki eğitimle olacağını dile getirdi.

Nitelikli ara eleman ihtiyacı için mücadele ediyoruz

İzmir Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı da mesleki eğitimde istihdama dönük mesleki eğitim planlaması ile sektöre yönelik eğitim ve teknolojiyi yenilemenin aşılması gereken eşikler olarak gördüklerini belirterek, "Mesleki eğitimde kaliteyi artırmak, nitelikli ara eleman sorununu çözmek için mücadele ediyoruz. Samsung dünya markası olmuş, rakipleriyle sıkı rekabet edebilen, ticaret ve teknoloji anlamında üst sıralarda bir marka. Türkiye'de marka değeri üretmek ve pazarı oluşturmak anlamında mesleki eğitim anlayışını yerleştirmek gerek" diye konuştu.

Konuşmaların arından okula yapılan ve dört farklı ürün grubunu kapsayan, güncel teknolojilerle uyumlu 4 laboratuvarın da açılışı yapıldı.

Mobil cihazlar, beyaz eşya, ses ve görüntüleme cihazları ile bilgisayar ve yan ürünleri olmak üzere dört ana ürün grubuyla ilgili uygulamalı eğitim verilmesini amaçlayan Samsung Akademi projesi kapsamında, ürün teknik özellikleri ve onarımı, müşteri ile iletişim ilkeleri, Samsung servis altyapısı ve hizmet standartları ile ilgili eğitimler verilecek. İki dönem sürecek eğitimler, haftada 2 gün, okul saatleri dışında 3'er saat olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!