Samsun'a 400 öğrenci kapasiteli yurt

Güncelleme Tarihi:

Samsuna 400 öğrenci kapasiteli yurt
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2015 15:40

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla Samsun'da yapılan 400 öğrenci kapasiteli yurt kampüsü, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne teslim edildi.

Haberin Devamı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nca yapılan açıklamaya göre, yurt Yapı İşleri Genel Müdürlüğü tarafından Doğu Karadeniz Projesi (DOKAP) kapsamında inşa edildi.

19 Mayıs ilçesindeki ‘Samsun 19 Mayıs Öğrenci Yurdu’, toplam 12 bin metrekare kapalı alana sahip. Yurt inşaatı 14 milyon 495 bin liraya mal oldu.

Yurt kampüsünde, 5 katlı 2 blok, 1 teshin merkezi ve 1 danışma binası bulunuyor. Yurtta, 6 tane iki kişilik engelli öğrenci odası, 138 tane de 3 kişilik öğrenci odası yer alıyor. Yatak odaları ise ahşap mobilyalı, karyola sisteminde, içerisinde banyo, tuvalet, televizyon, buzdolabı ve telefon bulunacak şekilde tasarlandı.

Güneş enerjisi kullanılarak yurt bloklarının sıcak su ihtiyacının da karşılanırken, tüm tesiste ısı yalıtımı yapıldı, mekanik tesisat sistemlerinde kullanılan cihazlarla enerji verimliliği sağlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Çevre ve Şehircilik Bakanı Güllüce, yurdun 400 kişilik kapasitesiyle öğrencilere üst seviyede konforlu bir barınma imkanı sağlayacağını bildirdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!