‘Şampiyonluk sürpriz oldu’

Güncelleme Tarihi:

‘Şampiyonluk sürpriz oldu’
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 13, 2007 13:21

ÖSS Eşit Ağırlıklı-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Fatih Karataş, iyi bir sonuç beklediğini ancak birinciliğin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Sonucu Bursa’da eğitim aldığı özel dershanede öğretmenleri ile birlikte televizyondan öğrenen Karataş’a, dershane yönetimi tarafından Ford Focus marka bir otomobil hediye edildi.

Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi Devlet Hastanesi’nde görevli Dr. Hakkı Karataş ile İngilizce öğretmeni olan Pakize Karataş çiftinin iki çocuğundan küçüğü olan 17 yaşındaki Fatih Karataş, ÖSS Eşit Ağırlıklı-2 puan türünde 300 tam puanla Türkiye birincisi oldu. İlköğretimini Mustafakemalpaşa ilçesindeki Özel İrem İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra Özel Nilüfer Fen Lisesi’ni kazanan Fatih Karataş, lise birinci sınıftan itibaren Özel Yeşilırmak Dershanesi’ne giderek üniversiteye hazırlanmaya başladı.

Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi ikinci sınıf öğrencisi olan ablası Serap Karataş ve ailesinden büyük destek alan Karataş, okulun yurdunda kalırken, çalışma grubunda yer alan arkadaşları ile birlikte üniversite sınavına özel olarak hazırlandı.

Haberin Devamı

Sosyal- 1 testinde 2 yanlışı ve Eşit Ağırlık testinde ise 1 boşu olan Fatih Karataş, Türkiye birincisi olduğunu dershanenin İzmir yolu üzerindeki Özel Şubesi’nde öğretmenleri ile birlikte televizyondan öğrendi. Sevinçten şaşkına dönen Karataş, dershanede düzenlenen basın toplantısında iyi bir sonuç beklendiğini ancak birinciliğin kendisi için sürpriz olduğunu söyledi. Lise birinci sınıftan itibaren üniversiteye hazırlandığını dile getiren Karataş, kendisine sürekli destek olan ailesi, okulundaki öğretmenleri ve dershanesine teşekkür etti. Fatih Üniversitesi’nde eğitim almak istediğini dile getiren Karataş, bölüm konusunda henüz bir karar vermediğini, ancak iktisat, işletme veya mühendisliği seçebileceğini belirtti.

Dershane Genel Müdürü Cemal Bulut, “Bursa’yı eğitimde de birinci lige çıkarmanın mücadelesini vereceğimizi söylemiştik. Türkiye birincisi çıkararak bunu gösterdik. Bu başarımız sürecek” dedi. Genel Müdür Cemal Bulut, Türkiye birincisi Fatih Karataş’ı, Ford Focus marka otomobille ödüllendirip, otomobilin anahtarını ise Karataş’a teslim etti.

OĞLUMUZLA GURUR DUYUYORUZ
ÖSS Eşit Ağırlıklı-2 puan türünde Türkiye birincisi olan Fatih Karataş’ın, Bursa’nın Mustafakemalpaşa İlçesi Devlet Hastanesi’nde doktor olarak görev yapan babası Hakkı Karataş ile İngilizce öğretmeni olan annesi Pakize Karataş ve üniversite öğrencisi ablası Serap Karataş da sevinçli haberi alınca, dershaneye koştu. Çocuklarıyla birlikte basın mensuplarına poz veren Hakkı Karataş, “Oğlumuza bize bu gururu yaşattığı için çok teşekkür ediyorum. Oğlum eğitimini yatılı olarak sürdürdüğü için, anne baba olarak bizim çok fazla bir katkımız olmadı. Oğluma destek olan okul ve dershanedeki tüm öğretmenlerine teşekkür ediyorum” dedi. Fatih Karataş, daha sonra anne ve babasının elini öptü. Karataş ailesi, sevinç içinde dershaneden ayrıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!