Sakarya Üniversitesi’nden “7+1 Eğitim Modeli”

Güncelleme Tarihi:

Sakarya Üniversitesi’nden “7+1 Eğitim Modeli”
Oluşturulma Tarihi: Eylül 16, 2013 16:33

Öğrencilerin bir dönem işletmelerde staj yapması için Sakarya Üniversitesi, Büyükşehir Belediyesi ve 5 sivil toplum kuruluşu ile işbirliği yaptı. Çalışma ile lisans eğitimi sırasında adaylar 16 hafta boyunca çeşitli kurumlarda tam zamanlı çalışabilecek.

Haberin Devamı

Sakarya Üniversitesi (SAÜ), İl Büyükşehir Belediyesi ve 5 sivil toplum kuruluşu arasında “7+1 Eğitim Modeli” kapsamında öğrencilerin bir dönem işletmelerde staj yapması amacıyla işbirliği yapıldı. Teknoloji Fakültesi’nde uygulanacak modelle lisans eğitiminin 7 döneminin teorik ve uygulamalı derslerden, 1 döneminin de işletmelerde yapılacak 16 haftalık tam zamanlı uygulamadan oluşturulması amaçlanıyor.

Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Muzaffer Elmas, modeli tüm lisans programlarında uygulamayı düşündüklerini söyledi. Elmas, eğitim-öğretim programlarında her yıl yenilik yaptıklarını belirterek, “Bu projenin birinci ayağında hem öğrencilerle ilişki kurulmuş oluyor hem de öğretim üyelerimiz vasıtasıyla hem lisans hem de yüksek lisans doktora projelerinin üniversitenin sanayi ile işbirliği içinde olması sağlanmış oluyor” dedi.

Haberin Devamı

Ön lisans, lisans, yüksek lisans ve doktorada da benzer çalışmaları yürüttüklerini anlatan Elmas, “Bu tür mekanizmaları geliştirmeye çalışıyoruz. Biz birkaç eğitim-öğretim programlarının tamamını ilgili kuruluş ve paydaşlarla görüşerek yapmaya başladık. Eğitim-öğretim programlarında her yıl yenilik yapıyoruz” diye konuştu.

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD) Sakarya Şube Başkanı Murat Kesik de geçen yıl 40 öğrenci istihdam ettiklerini anlatarak şunları söyledi:

“TÜMSİAD ve işletmelerimizde bu arkadaşlarımızı görevlendirdik. Gelen öğrenciler nitelikli. Bu, 7+1 Projesi ile taçlanmış olacak. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum.”
Konuşmaların ardından SAÜ, Sakarya Büyükşehir Belediyesi, TÜMSİAD ile Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya şubeleri, Sakarya Girişimci ve Sanayici İş Adamları Derneği (SAGİAD), Sakarya Bilişim Sektörü Derneği (SABİDER) ile Sakarya Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (SASİAD) arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!