Said Nursi'den sözlü iddiası

Güncelleme Tarihi:

Said Nursiden sözlü iddiası
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2007 11:37

Isparta Ülkü İlköğretim Okulu'nda görev yapan din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Hasan Çelik'in, 8'nci sınıf öğrencilerini, dağıttığı Said Nursi'nin ifadelerinin yer aldığı notlardan sözlü yaptığı öne sürüldü.

Haberin Devamı

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek tarafından öğretmen Çelik hakkında Milli Eğitim Bakanlığı, Genelkurmay Başkanlığı, İl Jandarma Komutanlığı ve Isparta Valiliği'ne geçen 25 Haziran'da suç duyurusunda bulunulurken, öğrencilere dağıtıldığı iddia edilen 2 sayfalık notlarda, Said Nursi'nin, ‘Gözlerin zinası bakmaktır’ ve ‘Cennet kılıçların gölgesi altındadır’, ‘Çok gülmek kalbi öldürür’ gibi ifadeleri yer aldı.

Din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni Hasan Çelik, iddiaya göre Said Nursi'nin Risale- i Nur Külliyatı'ndan derlenmiş sözlerini 2 sayfaya bastırıp öğrencilerine dağıttı. Çelik daha sonra bu notlardan öğrencilerini sözlü yaptı.

Olaydan velilerin şikayeti üzerine haberlerinin olduğunu söyleyen ADD Isparta Şube Başkanı Mahmut Özyürek, Hasan Çelik'in bu eğitim- öğretim döneminin 1'nci yarıyıl sonunda öğrencilere Said Nursi'nin yazılarını derleyip dağıttığını tespit ettiklerini, öğrencilerin de bu notlardan sözlüye tabi tutulmalarına kızıp ailelerine anlattıklarını kaydetti. Özyürek'in, Türk milli eğitim müfredatına aykırı bir şekilde öğrencilere dayatmada bulunulmasınını gerekçe gösterdiklerini belirttiği suç duyurusunda ise şu ifadeler yer aldı:
Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığıyla bilinen Said Nursi'nin düşüncelerinin öğrencilerimize dağıtılması ve genç beyinlerin bunlardan sözlü sınava tabi tutulması anlaşılır gibi değil. Yüce Atatürk tarafından kurtarılan vatan ve kurulan cumhuriyetin okulunda görev yapan bir öğretmenin, Atatürk ve Cumhuriyet karşıtlığı belgeli Said Nursi’nin propagandasını yapması dehşet vericidir. Bu ‘gaflet ve dalalet’ örneği karşısında, milyonlarca şehit kanı karşılığı kazanıp kurduğumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni koruma ve kollama görevi bulunan yetkilileri göreve çağırıyoruz.”
Konu hakkında detaylı bilgi sahibi olmadıklarını belirten Isparta İl Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, hemen soruşturma açılarak okula müfettiş gönderileceğini söyledi, “Biz soruşturma sonuçlarını aynen uyguluyoruz ve bu konuda da incelemeler tamamlandıktan sonra gereği neyse aynen uygularız” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!