Sahte belgelerle üniversiteli oldular

Güncelleme Tarihi:

Sahte belgelerle üniversiteli oldular
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2008 11:20

Başka üniversitelerin öğrencisiymiş gibi sahte belgeler düzenleyip Dicle Üniversitesine yatay geçiş yapan 2 kişi okuldan atılırken, 2 öğrenci hakkında da soruşturma başlatıldı.

Haberin Devamı

Edinilen bilgiye göre, sahte transkript belgeleri ile kendilerini Muğla ve Mersin Üniversitesi öğrencisi gibi gösteren 2 kişi, başvurularının da kabul edilmesi üzerine Dicle Üniversitesine (DÜ) geçiş hakkı kazandı.

DÜ Fen Edebiyat Fakültesinin bir bölümünün 4. sınıfına devam etmeye başlayan M.A. ile başka bir bölümün 2. sınıfına geçen M.A'nın durumundan şüphelenen Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı, yaptığı soruşturma sonucunda belgelerin sahte olduğunu belirlediği 2 öğrencinin okulla ilişiklerini kesti.

Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığının genişlettiği incelemede, ÖSS'ye verdiği fotoğrafın kendisine ait olmadığından şüphelenilen Ö.E. ile yatay geçiş belgelerinin sahte olabileceği düşünülen F. A. hakkında da soruşturma başlatıldı.
Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halil Hoşgören AA muhabirine yaptığı açıklamada, her zaman boşluklardan yararlanmaya çalışan kişiler olabileceğini belirterek, “Tamamen sahte belge düzenleyerek okula geçiş yapan 2 kişiyi tespit ederek ilişiklerini kestik ve bunları Cumhuriyet Başsavcılığına bildirdik. Diğerlerinin incelemesi ise sürüyor. Demek ki bundan sonra daha dikkatli olmamız gerekiyor” dedi.
M.A'nın daha önce de Resim Bölümüne aynı yöntemle girmeye çalıştığını ve yakalandığını anlatan Prof. Dr. Hoşgören, bu kişinin bir kez daha aynı şeyi denediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Yatay geçiş için başvuran öğrencilerden prosedür olarak transkript belgesi, disiplin durumu belgesi ve fotoğraf istendiğini belirten Prof. Dr. Hoşgören, kayıt yapıldıktan sonra da geldikleri okuldan belge getirmeleri gerektiğini bildirdi.
Söz konusu öğrencilerin bu belgeyi de getirmeyerek dikkatlerden kaçmaya çalıştıklarını ifade eden Hoşgören, belirledikleri öğrencilerin TC kimlik numaralarını ÖSYM adresinden de kontrol ederek, bunların ÖSS'de başarısız olduklarını belirlediklerini sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!