Sağlık lisans tamamlama ve İLİTAM sonuçları YÖK tarafından açıklandı... İşte sonuç sorgulama

Güncelleme Tarihi:

Sağlık lisans tamamlama ve İLİTAM sonuçları YÖK tarafından açıklandı... İşte sonuç sorgulama
Oluşturulma Tarihi: Eylül 12, 2018 22:28

Sağlık ve İlahiyat alanında lisans tamamlama yapmak isteyen vatandaşların yapmış olduğu tercih yerleştirme sonuçları açıklandı. İlahiyat alanında lisans tamamlama olarak bilinen İLİTAM'da 9 bin 574 kontenjanın tamamı dolarken, sağlık alanındaki lisans tamamlama sürecinde ise 46 bin 732 kişilik kontenjanın 23 bin 516'sına yerleştirme yapıldı. İşte, İLİTAM ve sağlıkta lisans yerleştirme sonuçları hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulunca (YÖK) Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Programı yerleştirme sonuçları açıklandı.

YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Programları'na ilişkin 9 Ağustos tarihinde başlatılan başvuru ve tercih işlemleri, 17 Ağustos'ta tamamlandı.

Her iki programda da yerleştirme işlemleri, adayların ön lisans not ortalamaları ve tercihleri doğrultusunda Yükseköğretim Kurulunca gerçekleştirildi.

İlahiyat ön lisans programlarından mezun olan adaylara bu yıl ilk defa 'İlahiyat Lisans Tamamlama' hakkı verildi.

Programa, Diyanet İşleri Başkanlığı çalışanları da dahil olmak üzere 18 Mayıs 2018 tarihinden önce ilahiyat ön lisans programından mezun olan kişiler başvuruda bulunurken, 'İlahiyat Lisans Tamamlama Programı' için 9 bin 574 olarak belirlenen toplam kontenjanın tamamına yerleştirme yapıldı.

Haberin Devamı

Ayrıca YÖK tarafından 2015'ten itibaren uygulanan 'Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programı'na ise 19 Kasım 2014 tarihinden önce sağlık ön lisans programlarından mezun olan kişilerce başvuruda bulunuldu.

Buna göre, 2018 Sağlık Lisans Tamamlama Programı için belirlenen 46 bin 372 toplam kontenjanın 23 bin 516'sına yerleştirme yapıldı.

KAYIT İŞLEMLERİ 13 EYLÜL'DE BAŞLIYOR
Kayıt işlemleri yarın başlayacak ve 20 Eylül mesai bitimine kadar ilgili üniversitelerce yapılacak. Sağlık ve İlahiyat Alanlarında Lisans Tamamlama Programları yerleştirme sonuçları, YÖK'ün 'www.yok.gov.tr' adresinde yer alan duyurular bölümünden görülebilecek.

SONUÇLAR İÇİN TIKLAYIN

BAKMADAN GEÇME!