Sağlıkta lisans tamamlama kayıtları 7 Eylül’de başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkta lisans tamamlama kayıtları 7 Eylül’de başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2015 11:16

Sağlık alanında lisans tamamlama programına başvuran adayların tercih ve yerleştirme işlemleri kapsamında kayıtları 7-11 Eylül arasında üniversiteler tarafından yürütülecek. 40 bin kadro için yerleştirme işlemleri not ortalamasına göre yapılacak. Yerleşemeyenler ise daha sonraki yıllarda lisans tamamlama yapabilecekler.

Haberin Devamı

YÖK’ten yapılan açıklamaya göre sağlık alanında lisans tamamlama programına katılmak isteyen 100 bin 305 aday 3-18 Ağustos arasında başvuru yaptı, bunlardan 79 bin 949’u tercihte bulundu. 40 bin kadro için adaylar not ortalamasına göre yerleştirilecek. Kayıtlar da 7-11 eylül tarihleri arasında ilgili üniversitelere yapılacak. YÖK’ün açıklamasında sağlık alanında lisans tamamlama programının uzaktan eğitimle verilecek olması konusundaki tartışmalara da cevap verildi. Açıklamada şöye denildi:

UYGULAMALI EĞİTİMLER YÜZ YÜZE YAPILACAK

“Bilindiği gibi 19 Kasım 2014 tarih ve 6569 sayılı Kanun’un geçici madde 69 da, “Bu maddenin yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sağlık alanında ön lisans diploması alanlardan ebelik ve hemşirelik programlarından mezun olanlara kendi alanlarında, diğerlerine ise Yükseköğretim Kurulu’nun belirleyeceği, ebelik ve hemşirelik dışındaki ilişkili alanlarda lisans tamamlama eğitimi yaptırılır. Bu eğitimler, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği alanlarda uzaktan eğitim yöntemleri ile verilebilir. Uygulama eğitimleri için Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu işbirliği yapar. Bu eğitimlerin usul ve esasları Yükseköğretim Kurulu’nca belirlenir “ hükmü uyarınca, Yükseköğretim Kurulu’nun olağan planlamalarının dışında, kanuni zorunluluk olarak sağlık alanında lisans tamamlama yapılacak. Lisans tamamlama alanı kanunla belirlenmiş olup bu tamamlamada yine ilgili kanunda uzaktan eğitim yöntemine de yer verildi.
Lisans tamamlama eğitimleri kanunun çizdiği çerçevede uzaktan öğretim de dâhil üniversitelerimizce belirlenen çeşitli yöntemlerle verilecek olup alanına, müfredatına uygun şekilde yürütülecek. Sağlık alanında teorik eğitimlerin bir kısmı uzaktan eğitim yöntemleriyle verilse bile büyük önem arz eden uygulamalı eğitimler yüz yüze yapılmak durumundadır. Uygulamalı eğitimler için üniversitelerimizin sağlık uygulama araştırma merkezleri (üniversite hastaneleri) yanı sıra Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastaneler de üniversitelerimizin ilgili birimlerinin sorumluluğunda kullanılabilecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!