Sağlıkta lisans tamamlama başvurusu başladı

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkta lisans tamamlama başvurusu başladı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 24, 2017 17:23

YÖK Başkanlığı sağlık alanında lisans tamamlama programı kılavuzunu yayınlandı. Yapılan açıklamaya göre 2017-2018 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvurular başkanlığın resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığıyla, 24 Temmuz-4 Ağustos arasında yapılacak.

Haberin Devamı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), sağlıkta lisans tamamlama kılavuzunu yayınladı. 2017-2018 eğitim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programı’yla ilgili başvurular, 24 Temmuz- 4 Ağustos arasında yapılacak. YÖK’ün yayınladığı kılavuza göre lisans tamamlamayla ilgili bilgiler özetle şöyle:
Sağlık Lisans Tamamlama programına başvurabilmek için adayların ebelik ve hemşirelik dışında belirtilen sağlık önlisans programlarından 19 Kasım 2014 tarihinden önce mezun olmaları gerekiyor. Adayların en fazla 20 tercih hakkı bulunuyor. Başvuru sırasında, mezun oldukları üniversitenin not sistemi 4'lük veya 5'lik olan adayların, mezuniyet notunu hesaplarken, Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenen 100'lük not sistemine eşdeğerliği tablosunu esas almaları gerekiyor.

Haberin Devamı

Yerleştirme işlemleri, adayların önlisans not ortalamalarının iki ile çarpılarak elde edilen puanlarına göre sıralamayla yapılacak, ama 2016 yılında kayıt yaptıran ve halen öğrenci olan adayların bu yıl tekrar başvurmaları halinde ise ön lisans not ortalamaları bir ile çarpılarak yerleştirme işlemine alınacak. Kayıt sırasında adayların mezuniyet tarihi, diploma ve mezuniyet not ortalamaları ise yerleştikleri üniversite tarafından kontrol edilecek.

Eşdeğerlik tabloları, kontenjan ve diğer duyurular YÖK’ün internet sitesinde 2017 Sağlık Alanında Lisans Tamamlama Programı (SLT) kılavuzundan takip edilebilir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!