Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne ödül

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne ödül
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 11:47

Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği’nce, sağlık alanında hizmeti geçen kişi ve kuruluşların belirlenerek ödüllendirildiği program kapsamında, Sağlık Bilimleri Üniversitesi ödüle değer bulundu.

Haberin Devamı

Sağlık Bilimleri Üniversitesi’nden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 9’uncu kez düzenlenen tören, Kutup Yıldızı Sağlık Gönüllüleri Derneği Başkanı Op. Dr. Abdullah Daştan, Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl'ün yanı sıra, yaklaşık 300 gönüllünün katılımıyla gerçekleştirildi.     

Törende "Sağlığa Katkı Sağlayan Resmi Kuruluş" dalında Sağlık Bilimleri Üniversitesi de ödüle layık bulundu.     

Programda üniversite adına ödülü alan Prof. Dr. Erdöl, Sağlık Bakanlığı’nın, Türkiye'de 100 yıla yaklaşan bir süredir eğitim ve araştırma hastanelerinin olduğunu belirterek, şunları söyledi:
"Bunlar ülkenin yüzde 40-45 oranında uzmanlarını yetiştiriyor. Bugün 55 eğitim araştırma hastanemiz uzmanlık veriyor. Bu uzmanların standardını yükseltebilmek, vizyonunu geliştirebilmek adına eğitim ve araştırma hastanelerimizin Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne ciddi biçimde ihtiyacı var. Üniversitemizin, eğitim ve araştırma hastanelerimizdeki dinamiklerimizi, bugünkü konumumuzu korumak değil, gelecek hedeflerimize ulaşma anlamında çok önemli bir sorumluluğu ve misyonu var. Bu gayeyle kollarımızı sıvadık. İnşallah üniversitemizin de katkılarıyla ülkemizi sağlık alanında dünya markası yapacağız."     

 

BAKMADAN GEÇME!