‘Robotik kodlama’ ile teknolojiyi öğreniyorlar

Güncelleme Tarihi:

‘Robotik kodlama’ ile teknolojiyi öğreniyorlar
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 17:25

Kayseri Kocasinan Belediyesi tarafından düzenlenen robotik kodlama kursuna katılan farklı yaş ve kesimden kursiyerler, teknolojik aletlerin nasıl çalıştığını deneyimleyip uygulama fırsatı yakalıyor.

Haberin Devamı

Kocasinan Belediyesi Kocasinan Akademi Erciyesevler Robotik Kodlama Kursu'na katılan kursiyerler, bir ışığın yanmasını, bir wifi modülünün çalışmasını, mesafe sensörün ne işe yaradığını, alarm mantığını kavramanın yanı sıra çeşitli robot kitleri yaparak teknolojiyi tanıyor.

Ücretsiz düzenlenen ve iki ay süren kursa öğrenci ve öğretmenler daha çok ilgi gösteriyor. İlk etabına 48 teknoloji meraklısının katıldığı kurs, toplumun tüm kesimlerinin ve farklı meslek gruplarının ilgisini çekiyor.

‘Robotik kodlama’ ile teknolojiyi öğreniyorlar

Kurs eğitmeni bilgisayar mühendisi Rabia Yel, kursiyerlere robot uygulamaları ve web tasarım dersleri ile bilişim elektronik yetkinliklerinin eğitimini verdiklerini söyledi.

Haberin Devamı

Farklı yaş grupları ve toplumun farklı kesimlerinden kursiyerlere kodlama, maker sistem etkinlikleri ve robotik etkinliklerin neler olduğunu anlattıklarını belirten Yel, şöyle konuştu:
"Robot uygulamaları eğitim içeriğinde, arduino temel entegre elemanlarıyla birlikte günlük yaşamda kullanılan elektronik cihazların çalışma mantığı üzerine devreler kurarak bu devrelerin kodlamalarını gerçekleştiriyoruz. Kodlama olmadan aslında hiçbir dijital ürünün çalışamayacağını, mantıklı hareket edemeyeceğini aşılamaya çalışıyoruz."

‘Robotik kodlama’ ile teknolojiyi öğreniyorlar

Yel, kursta basit mesafe sensörü yaptıklarını aktararak, şöyle devam etti:
"Bu sensörler hayatımıza son beş yıldan beri girmiş bulunuyor. Biz bunları en baştan öğretseydik insanlara bir arabaya nasıl entegre edildiğini öğrenebilirlerdi ve park sensörleriyle insanlar park sorunu yaşamazdı. Hedefimiz zaten bu. Bu entegre elemanlar dijital ortamda nasıl çalıştırılır, gündelik hayatımıza nasıl entegre edilir, ev hayatımızı nasıl kolaylaştırır? Bunları temellerini anlatıyoruz burada. Bir ışık nasıl yanar, bir wifi modülü nasıl çalışır, mesafe sensörü nedir, alarm mantığı nasıldır, sayıcılar nasıl çalışır? bunların hepsini kavrayabildikleri için artık etraflarındaki bozuk olan eşyaları söküp bakıyorlar."

Haberin Devamı

Kursiyerlerden Zeynep Ulucan (12), öğrendikleri bilgilerle robot kitlerini yapmaya başladıklarını söyledi. Kursta edindiği bilgilerin kendisi için faydalı olduğunu belirten eden Ulucan, öğrendikleri bilgilerle evdeki bozuk aletleri de tamir etmeye başladığını anlattı.

Ali Öztürk (12), çeşitli robot kitleri yaptığını ve teknolojik aletlerin çalışma mantığını anladığını belirtti. Öztürk, engelden kaçan robot yaptığını ve kursla beraber teknolojiye bakışının değiştiğini söyledi.

Osman Kavuncu Ortaokulu’nda teknoloji tasarım öğretmeni olan Ömürlü Doğuç da "Kursa gelmemdeki amaç, çocuklara kodlamanın önemini anlatmak, arduinoyu kullanarak yaptıkları projeyi uygulanabilir hale getirmek. Öğrenciler hayal ettiğini, düşündüğünü çizerek, daha sonra bunu kodlayarak ve en sonunda bu programlama ve kodlama ile öğrendiklerini yaşanabilir hale getirecek" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!