Rektörden, ‘Munzur Üniversitesi’ açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Rektörden, ‘Munzur Üniversitesi’ açıklaması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 10, 2014 11:55

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, Tunceli Üniversitesi’nin isminin "Munzur Üniversitesi" olarak değiştirileceğini açıklaması, kentte memnuniyetle karşılandı.

Haberin Devamı

Tunceli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Durmuş Boztuğ, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 23 Kasım'da kenti ziyaret ettiğini ve üniversitenin adının "Munzur Üniversitesi" olarak değiştirileceğini açıkladığını hatırlattı.

Üniversite olarak "Ulusal ve uluslararası alanda kabul görecek Ar-Ge çalışmaları ve eğitim-öğretim faaliyetleri", "Yörede eksikliği hissedilen girişimcilik ve yatırımcılara proje desteği konusunda çalışmalar yapmak" ve "Yörede biriken insani ve sosyal sorunlara çözüm üretmek, üretilen çözüm projelerine yapıcı tenkitlerle katkılarda bulunmak" gibi 3 temel misyonları olduğunu belirten Boztuğ, misyonlarını, Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki konuklara kenti ziyaretleri sırasında aktardığını söyledi.

Boztuğ, 2002 yılından sonra kurulan hükümetlerin ülkede hukuku, demokrasiyi ve insan haklarını evrensel normlara doğru taşıdığını, Türkiye'de farklılıkların artık zenginlik olarak görülmeye başlandığını belirterek, "Yani bir başka değişle ülke zenginleştikçe, hukuk, demokrasi, insan hakları evrenselleştikçe ülkeyi yöneten idari kadrolarımızın da düşüncesinde bir değişiklik meydana geldi. Bu değişiklik farklılıklarımızın zenginlik olduğudur" dedi.

Farklılıkların zenginlik olarak değerlendirildiği bu sürecin önemine dikkati çeken Boztuğ, bu zenginliklerin tamamının Tunceli'de fazlasıyla olduğunu belirterek, "Tunceli'de üniversitemizin isminin de bu bağlamda, Munzur olmasını arz etmiştim çünkü Munzur çayı, yöre halkımızda, bu Alevi yurttaşlarımızın inançlarında, neredeyse tapınma noktasında düzeyinde saygı, hürmet duyulacak bir motif, sembolik değer ve sembolik renk" diye konuştu.

Diyarbakır Üniversitesi’nin isminin Dicle nehrinden, Elazığ'daki Fırat Üniversitesi’nin adının Fırat nehrinden geldiğini hatırlatan Boztuğ, "Sayın Başbakanımıza ve yanındaki devlet büyüklerimize Tunceli'deki üniversitemizin adının da 'Munzur' olmasını önerdim çünkü Munzur, Tunceli halkının çok önemli bir sembolüdür, değeridir ve rengidir. Devlet de artık son zamanlarda yurttaşlarının sembol değerleriyle barışık, onlarla büyümeye devam ettiği için Sayın Başbakanımız da bunu olumlu karşıladı" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!