Reçel satıp kız çocuklarını okutacaklar

Güncelleme Tarihi:

Reçel satıp kız çocuklarını okutacaklar
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2017 11:51

Mersin'de merkez Mezitli Belediyesinin projesi kapsamında gönüllüler, yaptıkları turunç reçellerini satılıp elde ettikleri gelirle 9 kız öğrencinin eğitimine katkıda bulunacak.

Haberin Devamı

Mezitli Belediyesi Gönüllüleri Projesi ile kız çocuklarının eğitimine katkı sunmak isteyen Menderes Mahallesi sakinleri, bir vatandaşın bağışladığı turunçları reçel yapmaya karar verdi.     

Yaptıkları reçelleri satışa hazır hale getiren gönüllüler, elde edecekleri gelirle 9 kız çocuğunun eğitimine katkı sağlamayı hedefliyor.     

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, yaptığı açıklamada, gönüllülerin yaptıkları çalışmaların çok değerli ve özel olduğunu söyledi.     

Gönüllülük anlayışıyla vatandaşların hiçbir karşılık beklemeden gurur duyulacak başarılara imza attıklarını belirten Tarhan, "Pek çok çalışmamızda yanımızda hissettiğimiz gönüllülerimiz şimdi de kız çocuklarının okutulması için turunç reçeli üretiyor. Belediyemize mekan sağlamak dışında hiçbir yükü olmayan gönüllülerimize canı gönülden teşekkürlerimiz sunuyorum" dedi.     

Haberin Devamı

Mezitli Belediyesi Menderes Mahallesi Gönüllü Evi Başkanı Afitap Duru da çok önemli bir görev için bir araya geldiklerini söyledi. Amaçlarının kız çocuklarının eğitimine katkı sağlamak olduğunu anlatan Duru, "Mersin'in sembollerinden olan turunç meyvesinden ürettiğimiz reçellerini satarak 9 kız çocuğumuzun eğitimine destek olacağız" diye konuştu.     

Gönüllülerin satışa sunacağı reçellerden yaklaşık 1.500 lira gelir sağlanması hedefleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!