PYBS sonuçları açıklandı

Güncelleme Tarihi:

PYBS sonuçları açıklandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2014 12:19

22 Haziran’da uygulanan Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı (PYBS) yerleştirme tercih sonuçları açıklandı. Adaylar Milli Eğitim Bakanlığı’nın ttp://www.meb.gov.tr ve http://oges.meb.gov.tr internet adreslerinden sonuçlara ulaşabilir.

Haberin Devamı

Ortaöğretim okul ve kurumlarında parasız yatılı olarak okumaya hak kazanan öğrencilerin kayıt işlemleri; okul müdürlükleri tarafından yapılacak. Kayıt işlemleri 25 Ağustos’ta başlayacak 12 Eylül Cuma günü saat 17.00’ye kadar sürecek.

Bursluluğu kazanan ortaokul ve imam hatip ortaokulları ile ortaöğretim okul veya kurumu öğrencilerinin bursluluk kayıt işlemleri, öğrencilerin öğrenim gördükleri veya kayıt yaptırdıkları MEB’e bağlı resmî okul müdürlükleri tarafından yapılacak. Öğrenci kayıtlarının başladığı tarihte başlayarak 30 Eylül’e kadar devam edecek.

PYBS Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu'na göre, başvuru şartlarını taşımadıkları halde sınava girerek parasız yatılılık veya bursluluk hakkı kazanan öğrencilerin kayıtları yapılmayacak.

PYBS sonucunda yatılılığı kazanan öğrenciler, nakil şartlarını taşısalar bile en az bir ders yılı öğrenimlerini tamamlamadan parasız yatılı olarak nakilleri yapılamayacak. Öğrencilerin, tercihlerini bu durumu göz önüne alarak yapmaları gerekiyor.

Cinsiyetine, okul türüne ve alan ya da dalına uygun pansiyonu olmayan okulları tercih edip kazananlar parasız yatılılık hakkından faydalanamayacak. Bu durumdaki öğrencilerin bursluluğa geçirilmeleri de mümkün olmayacak.

Tercihleri doğrultusunda bir okulu parasız yatılı olarak kazanan öğrenci bu hakkını başka okulda kullanamayacak.
Yerleştirme Esas Puanı (YEP) ile öğrenci alan pansiyonlu okulları kazanarak kayıtlarını yaptıran ve parasız yatılı olarak öğrenim görmek isteyen öğrencilerden parasız yatılı okuma şartlarını taşıyanlara, cinsiyetine uygun pansiyon bulunması halinde, yatılılık kontenjanı çerçevesinde İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliği hükümleri gereğince; Yerleştirmeye Esas Puan'a (YEP) göre yapılacak sıralama ve yerleştirme ile parasız yatılı olarak öğrenim görme hakkı sağlanacak. Bu öğrencilerde ayrıca PYBS'yi kazanma şartı aranmayacak. Pansiyonlarda paralı yatılı kalmak isteyen öğrenciler ise kontenjanlar ölçüsünde paralı yatılı kalabilecek.
Belirtilen süreler arasında kaydını yaptırmayan öğrenciler tüm haklarından vazgeçmiş sayılacak.

Haberin Devamı

Sonuçlara ulaşmak için tıklayınız

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!