'Proje'de veda

Güncelleme Tarihi:

Projede veda
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2016 22:20

Türkiye’nin en başarılı ve gözde 155 proje okuluna, zorlu sınavların ardından yerleşen öğretmenlerden 8 yılını dolduranlar ayrılmaya başladı. İstanbul Erkek, Cağaloğlu Anadolu, Vefa gibi köklü liselerde okuyan öğrenciler başka kurumlara atanan öğretmenlerine hazırladıkları videolarla, pankart ve dövizlerle veda etti.

Haberin Devamı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı, 155 proje okulda 8 yılını dolduran öğretmenleri başka kurumlara göndermişti. Öğretmenlerin yeni okullarına gitmek için ayrılmaya başlamasıyla liseler, duygusal anlara sahne oluyor. Öğretmenleri için birçok eylem yapan öğrenciler, onlara veda törenleri düzenliyor. Aralarında Cağaloğlu, Kadıköy Anadolu, İstanbul Erkek gibi tarihi liselerin de bulunduğu proje okullardan giden öğretmenler için öğrenciler Twitter’da #ProjenizDeğiliz ve #ÖğretmenimeDokunma etiketiyle kampanya da başlattı.

 


‘BİZİ EKSİLENLER ÇOĞALTTI’
Cağaloğlu Anadolu Lisesi (CAL) öğrencileri, 21 öğretmeni için veda videosu hazırladı. Duygusal anların yer aldığı videoda, öğrencilerin öğretmenlerini gözyaşları, çiçekler ve alkışlarla uğurladığı görüldü. Öğrenciler, okul duvarlarına ‘Mutsuzuz’, ‘Bizi eksilenler çoğalttı’, ‘Sizsiz CAL, CAL olur mu?’, ‘Veda değil, teşekkür ediyoruz’ yazılı dövizler astı.

Haberin Devamı

Projede veda



‘SARI SİYAHTAN AYRILMAZ’
İstanbul Erkek Liseliler de 20 öğretmeni için veda töreni düzenledi. Bina dışına, üzerinde öğretmenlerin fotoğrafları olan ‘Sarı siyahtan ayrılmaz, efsaneler unutulmaz’ pankartı asan gençler, bina içine ise ‘Vedası yok bu kardeşliğin’ yazılı dövizler koydu.

‘KİM UÇMAYI ÖĞRETECEK’
Kadıköy Anadolu Lisesi öğrencileri ise 55 öğretmenlerinin başka okullara gönderileceğini öğrendiklerinde Zeki Müren’in ‘Gitme sana muhtacım’ şarkısı ve alkışlar eşliğinde bir tören düzenledi. Öğrenciler, okulun duvarlarına da ‘Şimdi martılara kim uçmayı öğretecek?’ yazılı pankart astı.

Projede veda


PANDOMİMLİ TEPKİ
AVNİ Akyol Güzel Sanatlar Lisesi velileri, 28 öğretmenin gönderilmesini protesto etti. Lisenin kurucularından 88 yaşındaki Selahattin Evcil ve ilk öğretmenlerinden 73 yaşındaki Kamil Oruç’un da katıldığı eylemde pandomim sanatçısı Ulvi Arı ‘Susuyorum duyuyor musun?’ oyununu sergiledi. Gülseven ÖZKAN

BAKMADAN GEÇME!