Profesörün 8 yıllık hukuk mücadelesi

Güncelleme Tarihi:

Profesörün 8 yıllık hukuk mücadelesi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 03, 2013 17:32

Kütahya’da 2005 yılında daha önce yazdığı ve üniversitelerde okutulan “Evrim ve Yaratılış” kitabında ayet ve hadislere yer verdiği gerekçesiyle YÖK tarafından Dumlupınar Üniversitesindeki görevinden alınan Prof. Dr. Adem Tatlı, 8 yıllık hukuk mücadelesini kazandı.

Haberin Devamı

Prof. Dr. Adem Tatlı, Evrim ve Yaratılış kitabını 1992 yılında Selçuk Üniversitesinde çalıştığı sırada yazdığını anımsattı. DPÜ’de, Fen-Edebiyat Fakültesi kurucu dekanlığı, rektör yardımcılığı, üniversiteler arası kurul üyeliği, senato üniversite yönetim kurulu üyelikleri ve bölüm başkanlığı gibi 13 yıl hizmet verdiğini belirten Tatlı, şöyle konuştu:
“Önceki hizmetlerimle birlikte 34 yıllık akademisyenlikten sonra 2005 yılında Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) tarafından, DPÜ’deki görevimden uzaklaştırıldım. 8 yıl aradan sonra, Danıştay Daireler Kurulunun kararıyla yeniden buradaki üniversitede görevime bugün itibarıyla dönüyorum. Geç de olsa, adalet bizi haklı çıkaracak şekilde tecelli etti ama aradan 8 sene geçti. Ümit ediyorum ki bu ara karar, en kısa zamanda neticelenir. Kesin karardan sonra geçmişe dönük haklarım için mahkemeye başvuracağım.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!