Prof. Dr. Terzioğlu’nun cenaze töreni 25 Şubat'ta

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Terzioğlu’nun cenaze töreni 25 Şubatta
Oluşturulma Tarihi: Şubat 24, 2016 12:49

İstanbul’da dün hayatını kaybeden Sabancı Üniversitesi Kurucu Rektörü ve bilim insanı Prof. Dr. Tosun Terzioğlu’nun cenazesi 25 Şubat'ta Bebek Camii’nde ikindi namazını takiben kılınacak cenaze namazı sonrası Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Sabancı Üniversitesi tarafından yapılan açıklamaya göre, Terzioğlu için 25 Şubat'ta saat 10.00’da üniversitenin Tuzla’daki kampüsünde bir tören de düzenlenecek.

Haberin Devamı

Sabancı Üniversitesi Kurucu Rektörü ve bilim insanı Prof. Dr. Tosun Terzioğlu’nun cenazesi 25 Şubat'ta Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Sabancı Üniversitesi Kurucu Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Terzioğlu’nun vefatına ilişkin açıklama yaptı. Terzioğlu’nun eğitim neferi olduğunu belirten Sabancı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tosun Bey, 12 yıl üniversitemizin kurucu rektörlüğünü yapmış; ülkemiz yükseköğrenimine fark getiren, öncülük eden üniversitemizin ‘bir dünya üniversitesi olma’ yolculuğunda unutulmaz katkıları olmuştur. Tüm yaşamı boyunca bilimi, öğrenmeyi ve öğretmeyi her şeyin üstünde tutmuştur. Akademik ve bilimsel başarılarının yanı sıra mütevazı kişiliği ile de örnek alınan bir eğitim gönüllüsü, tam bir eğitim neferidir. Aramızdan ayrılmasından, böyle önemli bir değeri kaybetmekten büyük üzüntü duyuyoruz. Üniversitemizden sevgi ve emeğini hiç esirgemeyen, yakın çalışma şansına sahip olduğum Tosun Hoca’mıza Allah’tan rahmet ve tüm Sabancı Üniversitesi camiasına, aile ve yakınlarına başsağlığı diliyorum.”

 

 

 

 

BAKMADAN GEÇME!