Pedagojik formasyon kontenjanı 10 bin arttırıldı

Güncelleme Tarihi:

Pedagojik formasyon kontenjanı 10 bin arttırıldı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2014 16:04

16 Ocak’ta toplanan YÖK Genel Kurulu’nda, 20 bin olan pedagojik formasyon kontenjanının 30 bin’e çıkarılmasına karar verildi. Önceden başvuru yapan adayların, ÖSYM tarafından en kısa zamanda yeniden açılacak aday başvuru sisteminde tercihlerini güncellemesi gerekiyor. Ayrıca, bazı üniversitelerin Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak 3 rektör adayları da belirlendi.

Haberin Devamı

YÖK, 2014 yılının ilk Genel Kurulu’nu 16 Ocak’ta topladı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı’nın Başkanlığı’nda toplanan kuruldan, öğretmen adaylarını sevindirecek haber çıktı. 2013 Kasım ayında 20 bin olarak açıklanan pedagojik formasyon eğitimi sertifika programının kontenjanları 30 bin’e çıkarıldı. YÖK’ten yapılan açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı’nın, öğretmen eğitimi ile ilgili hazırladığı uzun vadeli strateji belgesi ve formasyon programına yapılan aday başvurularının incelendiği belirtilerer, alınan kararlar şöyle sıralandı:

Yaklaşık 60 bin aday başvuru yaptı

Kasım 2013’te 20 bin kontenjan ile açılması öngörülen pedagojik formasyon eğitimi sertifika programlarına başvuran 60 bin dolayında adayın kontenjan artırımına yönelik talepleri incelenerek, programları yürütecek fakültelerin ve eğitim bilimleri bölümlerinin öğretim elemanı ve sınıf kapasiteleri göz önüne alınarak, önceden ilan edilen 20 bin kontenjana ek olarak, 10 bin dolayında kontenjan artımıyla toplam kontenjanın 30 bin olmasına,

Haberin Devamı

Başvuru kılavuzu güncellendi,

- Kontenjan artışına bağlı olarak, ÖSYM tarafından ilan edilen başvuru kılavuzlarının güncellenmesine; ilan edilen alanlar içinde yer almayan ve program açılması talep edilen bazı alanların da yeni hazırlanan kılavuzlara eklenmesine; önceden başvuru yapan adayların, ÖSYM tarafından en kısa zamanda yeniden açılacak aday başvuru sisteminde tercihlerini güncellemesine, önceden başvuramayan adayların da tercihte bulunabilmesine,

- Açılacak bu programlar için akademik takvimin, 2013-2014 öğretim yılı bahar dönemi ve 2014-2015 öğretim yılı güz dönemi olmak üzere iki dönem olarak planlanmasına; bahar döneminde pedagojik formasyon eğitimi alacak 30 bin kişiye ilaveten, güz döneminde eğitime başlamak üzere 30 bin kişilik kontenjan ayrılmasına,

- Bunlara ilaveten, talep edenlerin öğrencilikleri süresince formasyon eğitimi alabilmelerine imkan sağlayacak bir model üzerinde çalışılmasına karar verildi.

Rektör ve dekan adayları da belirlendi

Genel Kurul’da ayrıca, üniversitelerde yapılan rektör aday seçimlerinin ardından Cumhurbaşkanlığı’na bildirilecek isimler de belirlendi. Buna göre, Cumhurbaşkanlığı’na sunulacak rektör adayları ve üniversiteler şöyle:

Haberin Devamı

Abant İzzet Baysal Üniversitesi:
Prof. Dr. Hayri Coşkun,
Prof. Dr. Cabir Terzioğlu,
Prof. Dr. Nimet Kabakuş

Kırıkkale Üniversitesi:
Prof. Dr. Ekrem Yıldız,
Prof. Dr. Yahya Kemal Yavuz Gürer,
Prof. Dr. Mahmut Özdemir

Türk - Alman Üniversitesi:
Prof. Dr. Halil Akkanat,
Prof.Dr. M. Emin Köktaş,
Prof.Dr. Ahmet Can

Ayrıca beş vakıf üniversitesinin mütevelli heyeti tarafından rektör ve dekan adayı olarak Yükseköğretim Kurulu’na önerilen ve olumlu görüş bildirilen adaylar şöyle:

Rektör adayları:
Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi: Prof. Dr. Erol Rıfat Sayın
Fatih Üniversitesi: Prof. Dr. Şerif Ali Tekalan
Gedik Üniversitesi: Prof. Dr. Berrak Kurtuluş
Haliç Üniversitesi: Prof. Dr. Remzi Çetin
İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi: Prof. Dr. Abdullah Atalar

Haberin Devamı

Dekan adayları:
İstanbul Esenyurt Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi: Prof. Dr. Bilsen Sirmen
İstanbul Medipol Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi: Prof. Dr. Hüseyin Arslan
Mevlana Üniversitesi Tıp Fakültesi: Prof.Dr. Süleyman Özen

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!