Pamuk tarlasından tıp fakültesine

Güncelleme Tarihi:

Pamuk tarlasından tıp fakültesine
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2007 10:00

Şanlıurfa'nın Harran ilçesinde yaşayan ve yazın babasına pamuk tarlasında yardım ederek bütçesine katkı sağlayan İbrahim Halil Özyavuz, Sözel-1 puan türünde Türkiye 242'ncisi, Şanlıurfa'da ise il 3'üncüsü oldu.

Haberin Devamı

7 kardeşli bir ailenin en büyüğü olan 17 yaşındaki Özyavuz, gazetecilere yaptığı açıklamada, babasının çiftçilikle uğraştığını söyledi. Şanlıurfa'da ÇEAŞ Anadolu Lisesinden mezun olduğunu belirten Özyavuz, başarılı olması nedeniyle dershaneye ücretsiz gittiğini ifade etti.

ÖSS-1 puan türünde sözel alanda 374 puanla Türkiye 242'incisi, ÖSS-2 sayısal alanda ise 368 puanla Türkiye 1004'üncüsü olduğunu bildiren Özyavuz, ayrıca Şanlıurfa il üçüncüsü olduğunu söyledi.

Daha iyi derece beklediğini, ancak bunun da kendisi için başarılı bir sonuç olduğunu ifade eden Özyavuz, bölüm olarak tıp fakültesi, üniversite olarak Cerrahpaşa veya Hacettepe'yi düşündüğünü belirtti.

Sınava disiplinli çalıştığını, sürekli soru çözdüğünü, hocalarından yardım alarak hazırlandığını anlatan Özyavuz, kendisi dışında 5 kardeşinin de okula gittiğini ifade etti.

Haberin Devamı

“HARRAN'DA KIZLAR OKUMADIKLARI İÇİN PİŞMAN OLMAZLAR”

Ailesinin, aldığı derece nedeniyle çok mutlu olduğunu, Harran halkının da gurur duyduğunu ifade eden Özyavuz, bundan sonra ilçede bu tür dereceler alan öğrenci sayısının daha çok olmasını temenni ettiğini söyledi.

Harran'da son yıllarda okullaşma ve kız çocuklarının okuma oranının arttığını dile getiren Özyavuz, 13 yaşındaki kız kardeşinin 5. sınıftan sonra ailesi tarafından, annesine ev işlerinde yardımcı olması için çıkarıldığını ifade etti.
Özyavuz, “Kardeşim okulu çok seven biri değildi. Okumadığı için de pişman değil. Zaten Harran'da kızlar okumadıkları için o kadar da pişman olmazlar” dedi.

Özyavuz, ailesinin çiftçilikle uğraşması dolayısıyla yazın pamuk tarlasında ailesine yardımcı olduğunu ve böylece okul bütçesine katkı sağladığını söyledi.

Baba Ömer Özyavuz ise oğlunun başarısı karşısında çok mutlu olduğunu, Harran'da ilk defa böyle bir derece alındığını söyledi.

Oğlunun istediği üniversiteyi ve bölümü kendisinin seçeceğini, bu nedenle tercihlerine karışmadıklarını kaydeden Özyavuz, 11 yaşında ilköğretim üçüncü sınıfa giden kızını da üniversiteye kadar okutacağını anlattı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!