Özür grubu başvuruları internette

Güncelleme Tarihi:

Özür grubu başvuruları internette
Oluşturulma Tarihi: Ocak 02, 2014 11:51

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), öğretmenlerin il içi ve iller arası sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişikliği başvurularını almaya başladı. 8 Ocak'a kadar başvuru yapılabilecek.

Haberin Devamı

Öğretmenlerin il içi ve iller arasında sağlık ve eş durumu özrü ile genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı yer değişikliği için alanlar itibarıyla atama yapılacak norm kadro açığı bulunan bütün okullar, Bakanlığın http://ikgm.meb.gov.tr internet adresinde ilan edilerek öğretmenlerin tercihlerine açılacak. Yer değiştirmeler bilgisayar ortamında hizmet puanı üstünlüğü esasına göre yapılacak.

Öğretmenlerin hizmet puanının hesabında başvuruların son günü, hizmet süresinin hesabında ise 31 Ocak 2014 tarihi esas alınacak.

Başvuru yapacak öğretmenlerde, sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler hariç, devlet memurluğu ve öğretmenliğin her ikisinde de adaylıklarının kaldırılmış veya 31 Ocak itibarıyla kaldırılabilecek durumda olması şartı birlikte aranacak. Öğretmenlikten ayrıldıktan sonra açıktan ya da kurumlar arası yeniden atama kapsamında atananlardan, sağlık durumu özrüne bağlı yer değiştirmeler hariç, 31 Ocak itibarıyla bulunduğu ilde en az 1 yıl süreyle öğretmenlik yapmış olanlar, özür durumuna bağlı yer değiştirme başvurusunda bulunabilecek.

Sağlık durumu özrü ya da genel ve özel hayatı olumsuz etkileyen nedenlere bağlı olarak yer değiştirme başvurusu uygun bulunan öğretmen eşlerden, talebi halinde diğer eşin de yer değişikliği başvurusu birlikte değerlendirilecek.

Başvurular, http://mebbis.meb.gov.tr veya http://ikgm.meb.gov.tr adreslerindeki MEBBİS özür durumuna bağlı yer değiştirme başvuru formu doldurularak belgeler okul müdürlüğüne teslim edilmek şartıyla yapılacak. Onaylı başvuru formu çıktısının bir örneği öğretmene elden teslim edilecek. Öğretmenler, başvuru formunun gerçeğe uygun şekilde doldurulmasından sorumlu olacak.

Atamalar 20-21 Ocak'ta yapılacak

Başvuruların kabul edilmesi ve onay süreci bugün başladı, 8 Ocak'ta sona erecek. Öğretmenlerin eğitim kurumu tercihleri ise 13-17 Ocak'ta alınacak. Atamalar ise 20-21 Ocak'ta yapılacak. Tebligat ve ilişik kesme işlemleri ise 27 Ocak-7 Şubat'ta olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!