Özel öğrenciler için 34 öğretim programı

Güncelleme Tarihi:

Özel öğrenciler için 34 öğretim programı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2018 13:44

MEB tarafından 0-78 ay arasındaki özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için öğretim programı hazırlandı. TÜBİTAK ULAKBİM işbirliğiyle oluşturulan 34 öğretim programıyla özel çocukların akademik becerilerinin yanı sıra dil ve konuşma, iletişim, bağımsız yaşam, sosyal ve öz bakım becerilerinin gelişmesine olanak sağlanacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK ULAKBİM işbirliğinde özel eğitim ihtiyacı olan çocuklar için öğretim programı hazırlandı.

Programın tanıtım filmi Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün internet sitesinde yayınlandı. Buna göre programın oluşturulması için 14 üniversiteden alanında uzman 45 akademisyen ve MEB’de görevli 43 öğretmenden oluşan 88 kişilik ekip, üç çalıştay ve 112 toplantı yaparak 972 saat çalıştı. Bunun sonucunda da özel öğrenciler için erken çocukluk (0-36 ay) ve okul öncesi dönemi (37-78 ay) için 2, orta ve ağır zihinsel engelli ile otistik öğrencilere yönelik 29, görme engelli çocuklara 3 olmak üzere toplam 34 öğretim programı hazırlandı. Müfredatın oluşturulması için özel eğitim öğretmenleri, rehberlik ve psikolojik danışmanlar ve bakanlıkta görevli öğretmenlerle birlikte paydaşlardan 1.500 görüş alındı. Türkiye’de ilk defa hazırlandığı belirtilen öğretim programlarıyla özel eğitime ihtiyacı olan çocukların akademik becerilerinin yanı sıra dil ve konuşma, iletişim, bağımsız yaşam, sosyal ve öz bakım becerilerinin geliştirilmesine imkan sağlanacağı belirtiliyor.

Haberin Devamı

İŞTE 34 ÖĞRETİM PROGRAMI İÇİN BAKANLIĞIN HAZIRLADIĞI VİDEO


 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!