‘Oyun Yoluyla Türkçe Öğretimi’ semineri düzenlendi

Güncelleme Tarihi:

‘Oyun Yoluyla Türkçe Öğretimi’ semineri düzenlendi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 20, 2019 16:49

Gaziantep’te, Türk ve Suriyeli öğrencilerin bulunduğu sınıflarda eğitim veren öğretmenlere oyun yoluyla, Türkçe’yi nasıl öğretebilecekleri anlatıldı. Seminere farklı şehirlerden gelen 100 sınıf öğretmeni katıldı.

Haberin Devamı

Millî Eğitim Bakanlığı ve Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) arasında, Genel Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü koordinasyonuyla ‘BILSY Eğitim Programı’ (Suriyeli Mülteciler ile Ev Sahibi Topluluklar İçin Eğitim Programı) yürütülüyor. Bu kapsamda 1 ve 4’üncü sınıflara eğitim veren öğretmenleri, ‘dil öğretimi’ konusunda desteklemek amacıyla, ‘Oyun Yoluyla Türkçe Öğretimi’ semineri gerçekleştirildi. Gaziantep’te düzenlenen programa, 12-15 Şubat tarihleri arasında; Şanlıurfa, Kilis, Hatay, Mersin, Mardin, Adıyaman, Kahramanmaraş, Malatya ve Diyarbakır’dan 100 sınıf öğretmeni katıldı.

Seminere; Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Göç ve Acil Durum Eğitim Dairesi Başkanlığından Daire Başkanı Kemal Gül, Şube Müdürü Kadir Altunkaynak, BILSY Eğitim Programı Koordinatörü Öğretmen İlkay AKAR, VHKİ’den Ayşe ÇOBAN, GIZ Eğitim Danışmanı Henrike Hilgenfeld, GIZ Eğitim Görevlisi Hakan Karaduman katıldı. Eğitimin gerçekleştirilmesinde ise Trabzon Üniversitesi’nden Doç. Dr. Tolga Erdoğan, Çukurova Üniversitesi’nden Öğretim Görevlisi Erdal Kaçar ve İstanbul Üniversitesi Öğretim Görevlisi Gözde Demirel görev aldı.

BAKMADAN GEÇME!