2017 LYS sonuçları neden hala açıklanmadı? Sosyal medyada ÖSYM'ye sonuçları için büyük isyan

Güncelleme Tarihi:

2017 LYS sonuçları neden hala açıklanmadı Sosyal medyada ÖSYMye sonuçları için büyük isyan
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2017 20:41

2017 LYS sonuçlarının açıklanması beklenirken öğrenciler tarafından geri sayım devam ediyor. ÖSYM tarafından yapılan açıklamayla birlikte binlerce öğrenci sabahtan itibaren sınavın açıklanacağı sonuç sorgulama sayfasına kilitlendiler. LYS sınav sonuçlarının hala açıklanmamasıyla birlikte sosyal medyada binlerce öğrenci ÖSYM'yi eleştiri yağmuruna tuttu. Sınavın açıklanmasını büyük bir sabırsızlıkla bekleyen öğrenciler sınavın saat kaçta açıklanacağını da öğrenmek istiyorlar. Peki, 2017 LYS sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, sosyal medyadan gelen tepkiler.

Haberin Devamı

2017 LYS sonuçlarının ne zaman ve saat kaçta açıklanacağı binlerce öğrenci tarafından en çok araştırılan ve merak edilen konular arasında yer almaya devam ediyor. LYS sınav sonuçlarını tüm heyecanla bekleyen öğrenciler, güzel bir Üniversite'de okuyabilmek adına gözlerini ÖSYM'nin resmi internet sayfasından ayırmıyorlar. ÖSYM tarafından verilen bilgilere göre LYS sınav sonuçları bugün itibariyle yüz binlerce öğrencinin erişimine açılacak. Peki, 2017 LYS sonuçları ne zaman ve saat kaçta açıklanacak? LYS sonuçları için ÖSYM'den 23.59 açıklaması.

ÖSYM'nin sonuç sorgulama sayfasında yer alan bilgiye göre LYS sınav sonuçları saat 23.59'a kadar açıklanacak. Bu akşam itibariyle binlerce öğrenci hangi Üniversite'ye gidebileceğini ve yaptıkları başarı seviyesini öğrenebilecek.

Haberin Devamı

LYS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Zorlu bir süreci geride bırakan tüm adaylar şimdi büyük bir merak ve heyecanla LYS sonuçlarını bekliyor. ÖSYM sınav takvimine göre dört puan türünün sonuçları temmuz ayı içerisinde adayların erişimine açılacak. ÖSYM’nin sınav takvimine göre; 2017 LYS sonuçları 11 Temmuz 2017’de açıklanacak. Sınava giren binlerce öğrenci LYS sonuçlarını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi’nden öğrenebilecek.

ÖSYM’den LYS için yapılan açıklama şöyle: “2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu, 22 Haziran-4 Temmuz 2017 tarihleri arasında ÖSYM’nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden yayımlanacaktır. Kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlanmaktadır. Bu nedenle adayların, tercihlerini belirlemeden önce tercih süresi içinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak 2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekmektedir.”

SOSYAL MEDYADA ELEŞTİRİ YAĞMURU

Aslı 🎤‏ @asliiyldzz
#LYSSonucum daha bekletiyonuz herkesi ayıptır günahtır

Fatmanur ☄️‏ @__olmazsaolmaz_
Cidden bu 23.59 muhabbeti olucak mı yani ya #LYSSonucum

Mehmet Furkan Duran‏ @mhmtfurkan27
Sınav sonucunu beklediğim kadar ders çalışsaydım kesin Boğaziçi bi kazanmıştım #LYSSonucum

Haberin Devamı

melisa‏ @cobainmel
Sınava alırken dakik olduğunuz kadar sonuçları açıklarkende dakik olsanız keşke #LYSSonucum

mylifebollywood‏ @beingesratrkmn
Ezanda okundu yemeklerde yendi hadi artık açıkla #LYSSonucum

Şerifee ☁‏ @serifedeveli
Resmen diş ağrımı unutup sınavın açıklanmasını bekliyorum. Artık bi açıklasan mı diyorum #ösym #LYSSonucum

Damla‏ @cameronismayn
#LYSSonucum sonuç beklerken öldü dersiniz

elacalii 🌿‏ @asosyalkalp
#LYSSonucum sırf bu gecede uyumayalım istiyorlar

Bükeßu‏ @bukesuhugul
#LYSSonucum Hadi mesai bitişi sonrası dediniz mesai bitti, herkes evine geldi, yemek bile yendi bu ne daha karpuz mu keseceksin #ösym

Nagihan Arıoğul‏ @Nagii_Aroul
Cidden sınava girerken bu kadar heyecanlanmadım.Tüm günümü yedin,ömrümden ömür gitti ÖSYM #LYSSonucum

Haberin Devamı

Rabia‏ @rabiacalikk
Açıklama artık istemiyorum bu saatten sonra hevesim kaçtı #LYSSonucum

KİMLER TERCİH YAPABİLECEK?

2017-YGS’ye giren adaylardan en az bir puan türünde 150 veya daha fazla YGS puanı alan adaylar, Y-YGS ve varsa Y-LYS puanlarını da göz önünde tutarak kılavuzdaki açıklamalara göre tercihlerini internetten bireysel olarak yapabilecekler.

LYS TERCİH İŞLEMLERİ NE ZAMAN?

ÖSYM’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, kılavuz, adaylara ve diğer ilgililere ön bilgi vermek amacıyla yayımlandı. Bu nedenle, adayların tercihlerini yapmadan önce tercih süresinde ÖSYM’nin internet adresinden yeniden yayımlanacak kılavuzu dikkatle incelemeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri gerekiyor.

Haberin Devamı

2017-ÖSYS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzu’na, bugünden itibaren 26 Temmuz’a kadar ÖSYM’nin “http://www.osym.gov.tr” internet sitesinden ulaşılabilecek.

TABLO 3 ÖNLİSANS TABLO 4 LİSANS İÇİN

Kılavuzda Tablo 3’te yer alan önlisans programlarını, 2017-YGS’de ilgili puan türünde 150 ve üzeri puan alanlar; Tablo 4’teki lisans programlarını ise 2017-YGS/LYS’lerde ilgili puan türünde 180 ve daha fazla puan alan adaylar tercihleri arasında gösterebilecek. Her adayın, girmek istediği programları Tablo 3 veya Tablo 4’ten bularak tercih sırasına koyması gerekiyor. Tercih sırası önemli. Tercih yanlışlıklarından doğacak sonuçların bütün sorumluluğu adaya ait olacak. Tercih alanlarının tamamının doldurulması zorunlu değil. Örneğin, bir aday tercih bildiriminde yalnızca dört programı göstermek istiyorsa ve bunlardan herhangi birine giremediği takdirde başka bir yerde okumak istemiyorsa, sadece bu dörtprogramı yazabilecek. 2017-ÖSYS sonuç bilgilerinde her adayın hesaplanan yerleştirme puanlarına ilişkin başarı sıraları yer alacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!